10.7 C
București
joi, 18 aprilie, 2024

-

HomepageAdvAlpha Bank şi AFIR au semnat un protocol pentru facilitarea finanţării proiectelor...

Alpha Bank şi AFIR au semnat un protocol pentru facilitarea finanţării proiectelor de dezvoltare rurală

Alpha Bank România a semnat, împreună cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), un protocol de colaborare pentru accelerarea procesului de absorbţie a fondurilor europene alocate în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală pentru perioada de tranziţie 2021-2022, a anunţat miercuri banca.

„Susţinem implementarea proiectelor cu componentă de fonduri europene şi investiţiile în agricultură. Credem în potenţialul de dezvoltare al agribusiness-ului local. Finanţarea spiritului antreprenorial din mediul rural este o investiţie cheie în viitorul sustenabil al agriculturii româneşti şi oferă şansa unei dezvoltări competitive de lunga durată. Sectorul agricol este un domeniu strategic atât pentru România, cât şi pentru Alpha Bank Romania şi avem experienţa şi expertiza de a-l susţine, inclusiv prin parteneriatul cu AFIR”, a declarat Dragoş Drăghici, director Direcţia IMM, Alpha Bank Romania.

Prin protocolul încheiat cu AFIR, banca pune la dispoziţia fermierilor şi investitorilor din mediul rural expertiza sa concretizată în soluţii de finanţare, oferind beneficiarilor eligibili credite pentru acoperirea contribuţiilor proprii şi a susţinerii cheltuielilor neeligibile (inclusiv TVA), credite punte pentru finanţarea şi decontarea tranşelor intermediare de plată sau scrisori de garanţie bancară de restituire a avansului.

Dincolo de protocolul de colaborare cu AFIR, Alpha Bank România susţine activ nevoile de finanţare în domeniu prin creditele oferite pe baza subvenţiilor APIA şi prin participarea la subprogramul Agro IMM Invest.

Totodată, banca oferă antreprenorilor din agricultură şi alte facilităţi de finanţare pe termen scurt, mediu şi lung, pentru capital de lucru şi investiţii, inclusiv leasing financiar.

Alpha Bank România, membră a Alpha Bank Group, are o istorie de peste 25 de ani în România. Banca oferă o gama diversă de servicii şi produse, atât pentru segmentul de piaţă dedicat persoanelor fizice, cât şi pentru sectorul IMM şi corporate. 

Sursa foto: wikipedia.org

Alpha Bank
Alpha Bankhttps://www.alphabank.ro
Alpha Bank România este o bancă universală, cu o gamă largă de servicii și produse pentru persoanele fizice, sectorul IMM și corporate.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Lactalis a anunțat că vânzările au crescut cu 4,3% în 2023, dar profitul a rămas scăzut

Lactalis, cel mai mare producător mondial de lactate, a...

Radu Puiu, XTB: Prețurile ouălor continuă să fie ridicate pentru români

Perioada Sărbătorii de Paște este unul dintre cele două evenimente importante din perspectivă religioasă ce pot reprezenta și catalizatori...

Zinchuk: BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România

România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard de euro...

Produsele pentru tratarea semințelor sunt soluții sustenabile pentru fermieri

Succesul fermierilor poate depinde în mare măsură de protecția corespunzătoare și eficientă a semințelor în momentul însămânțării. Aceste măsuri...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole