11.1 C
București
miercuri, 17 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAFIR primește cereri de finanțare pentru „Prime de asigurare a culturilor, a...

AFIR primește cereri de finanțare pentru „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor”

AFIR primește, în perioada 9 august – 16 decembrie 2022, cereri de finanțare pentru submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor” din cadrul PNDR 2020. Alocarea financiară disponibilă pentru această sesiune a submăsurii 17.1 este de 15.260.041 euro.

Peste 4 milioane de euro solicitați de fermieri într-o singură săptămână pentru decontarea primelor de asigurare prin submăsura 17.1 din PNDR.

„Pentru polițe de asigurare care au inclus ca eveniment asigurat și seceta au fost depuse, până în prezent, 65 de cereri de finanțare prin care s-a solicitat o valoare a sprijinului nerambursabil de 622.376 Euro, pentru o suprafață de 15.611 hectare. Aceste polițe cuprind și alte evenimente asigurate (de exemplu, grindina, îngheț, ploi torențiale, furtună). Fermierii au depus cereri de finanțare pentru culturi precum grâu, orz, orez, soia, mazăre, legume (ardei, ceapă, vinete), dar și pomi fructiferi (vișini, caiși, cireși, pruni)”, a declarat Dorin OPREANU, Directorul general al AFIR.

Precizăm că în această sesiune pot fi depuse cereri de finanțare aferente sectorului vegetal (pentru polițele încheiate pentru culturile de toamnă aferente anului 2021 și culturile de primăvară aferente anului 2022) și sectorului zootehnic (pentru polițele încheiate în anul 2022).

Depunerea cererilor de finanțare se realizează continuu până la epuizarea fondurilor alocate, cu posibilitatea suplimentării acesteia cu disponibilul rezultat în urma finalizării sesiunii precedente sau ca urmare a realocărilor, dacă există interes din partea solicitanților.

Sprijinul public nerambursabil acordat în cadrul acestei submăsuri este 70% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier (solicitantul finanțării).

Situația depunerilor este dinamică și poate fi consultată accesând acest link.

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

APIA şi AFIR au făcut plăţi de peste 19 mln de euro în ultimele trei zile

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a...
‹ adv ›

AFIR anunță programele active de finanțare pentru exploatațiile agricole

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) amintește că, fermierii pot depune cereri de finanțare pentru exploatațiile agricole. În acest moment,...

AFIR: 30 aprilie, termen limită pentru cererile de finanțare în sectorul pomicol

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) amintește că, până pe 30 aprilie 2024, pot fi depuse cereri de finanțare...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole