‹ adv ›
joi, 23 martie, 2023
8.5 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAFIR a demarat plăţile către 276 de tineri fermieri

AFIR a demarat plăţile către 276 de tineri fermieri

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a demarat efectuarea plăţilor în conturile a 499 de beneficiari ai submăsurilor de sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri şi pentru dezvoltarea fermelor mici din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Potrivit unui comunicat de presă al AFIR, începând din 28 februarie 2022, peste 12 milioane euro vor ajunge efectiv în conturile a 276 tineri fermieri beneficiari ai submăsurii 6.1 şi a 223 fermieri care au accesat fonduri pentru dezvoltarea fermelor mici.

„Tinerii şi micii fermieri sunt cei care au cea mai mare nevoie de capital în agricultură, iar faptul că vor primi aceşti bani în pragul primăverii reprezintă un sprijin foarte important pentru consolidarea exploataţiilor lor şi pregătirea pentru un an agricol care se anunţă plin de provocări. Sunt alături de tinerii care se îndreaptă către agricultură sau doresc să îşi dezvolte exploataţiile agricole. La nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale elaborăm un set complet de politici publice, pentru a le oferi oportunităţi concrete de dezvoltare”, a declarat Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Plăţile efectuate de AFIR sunt realizate în baza contractelor încheiate de beneficiari cu Agenţia la finalul anului 2021.

Finanţarea pentru cei care se instalează pentru prima dată ca tineri fermieri este 100% nerambursabilă, se acordă pentru o perioadă de maximum trei ani şi poate ajunge până la 70.000 de euro, în funcţie de dimensiunea exploataţiei – exprimată în SO (standard output) şi de includerea în Planul de afaceri a operaţiunilor de condiţionare – procesare sau agricultura ecologică.

Pentru dezvoltarea fermelor mici, sprijinul acordat este 100% nerambursabil şi este de maxim 15.000 de euro

Discută cu alți fermieri în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›
  • Citește despre ->
  • AFIR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR: CE a rambursat României 264 milioane de euro pentru proiecte FEADR

Peste 264 de milioane de euro au fost rambursate...
‹ adv ›

AFIR a selectat proiecte de investiţii în exploataţii pomicole în valoare de 20,33 milioane de euro

Un număr de 44 de fermieri au fost selectaţi în baza punctajului obţinut pentru finanţare cu fonduri nerambursabile, în...

AFIR anunţă că în acest an a efectuat plăţi de 69 de milioane de euro către beneficiarii PNDR

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, a efectuat plăţi în valoare totală de...

Directorul general AFIR declară că Agenţia are un portofoliu de 6,4 miliarde de euro

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) are un portofoliu de 6,4 miliarde de euro, iar la acest moment sunt...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole