3.8 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriAFIR a demarat plăţile către 276 de tineri fermieri

AFIR a demarat plăţile către 276 de tineri fermieri

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a demarat efectuarea plăţilor în conturile a 499 de beneficiari ai submăsurilor de sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri şi pentru dezvoltarea fermelor mici din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Potrivit unui comunicat de presă al AFIR, începând din 28 februarie 2022, peste 12 milioane euro vor ajunge efectiv în conturile a 276 tineri fermieri beneficiari ai submăsurii 6.1 şi a 223 fermieri care au accesat fonduri pentru dezvoltarea fermelor mici.

„Tinerii şi micii fermieri sunt cei care au cea mai mare nevoie de capital în agricultură, iar faptul că vor primi aceşti bani în pragul primăverii reprezintă un sprijin foarte important pentru consolidarea exploataţiilor lor şi pregătirea pentru un an agricol care se anunţă plin de provocări. Sunt alături de tinerii care se îndreaptă către agricultură sau doresc să îşi dezvolte exploataţiile agricole. La nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale elaborăm un set complet de politici publice, pentru a le oferi oportunităţi concrete de dezvoltare”, a declarat Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Plăţile efectuate de AFIR sunt realizate în baza contractelor încheiate de beneficiari cu Agenţia la finalul anului 2021.

Finanţarea pentru cei care se instalează pentru prima dată ca tineri fermieri este 100% nerambursabilă, se acordă pentru o perioadă de maximum trei ani şi poate ajunge până la 70.000 de euro, în funcţie de dimensiunea exploataţiei – exprimată în SO (standard output) şi de includerea în Planul de afaceri a operaţiunilor de condiţionare – procesare sau agricultura ecologică.

Pentru dezvoltarea fermelor mici, sprijinul acordat este 100% nerambursabil şi este de maxim 15.000 de euro

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Pelinul – cultura ce poate valorifica cele mai sărace soluri

Pelinul alb (Artemisia absinthium), utilizat pe larg în medicină...

Plantarea cireșului – sfaturi la înființarea unei livezi

La plantarea cireșului, pentru o cultură reușită, este important să se țină cont de mai multe particularități. Printre acestea...

Cum se construiește o seră (solar) din țevi de plastic

Să fie oare dificil de montat o seră din țeavă PVC? Nici pe departe, serele cu scheletul din plastic...

Olt: Peste 5.800 de fermieri s-au înscris în programul Tomata. Cei mai mulţi producători, la Izbiceni

Peste 5.800 de legumicultori s-au înscris în programul Tomata pentru a primi sprijin financiar pentru cultivarea tomatelor în spaţii...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate