28.7 C
București
marți, 26 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri500.000 de lei de la Ministerul Agriculturii pentru 3 licee agricole

500.000 de lei de la Ministerul Agriculturii pentru 3 licee agricole

Cele trei licee cu profil agricol din judeţul Botoşani au beneficiat de finanţări de peste 500.000 de lei din bugetul Ministerului Agriculturii pentru utilaje agricole şi pentru dotarea laboratoarelor de specialitate, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei pentru Agricultură Botoşani, Cristian Delibaş.

Potrivit acestuia, Liceul Tehnologic „Petru Rareş” Botoşani, Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni şi Liceul Tehnologic „Demostene Botez” Truşeşti primesc câte 180.000 de lei, fiecare, pentru investiţii, după ce anul trecut au primit câte 175.000.

Fiecare unitate de învăţământ cu profil agricol a achiziţionat sau este în procedură de achiziţie a unui tractor de producţie românească, însă, de asemenea, liceele au cumpărat echipamente agricole, au înfiinţat ferme didactice sau şi-au dotat laboratoarele pentru practica elevilor.

„E un sprijin foarte bine-venit pentru dezvoltarea componentei agricole la nivel judeţean. Cele trei licee, prin echipamentele şi utilajele pe care le-au achiziţiona în ultimii ani, nu fac decât să aducă un suflu de tehnologie nouă, de ultimă generaţie. Elevii care sunt la cursurile pe domeniul agricol nu fac decât să ia contact cu noile tehnologii, iar, ulterior, după ce vor absolvi, sperăm să se întoarcă în agricultura judeţului Botoşani, unde este mare nevoie de ei”, a afirmat Delibaş.

Liceele cu profil agricol au trecut în subordinea Ministerului Agriculturii în 2019.

Sursa foto: capital.ro

  • Citește despre ->
  • MADR

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bucharest Food Expo 2023: Punctul de întâlnire al Industriei Alimentare din România

În perioada 28 septembrie – 01 octombrie 2023, MADR...
‹ adv ›

Conferința anuală europeană „Pâinea Păcii”

Conferința anuală europeană „PeaceBread” (Pâinea Păcii) a fost găzduită anul acesta de Slovacia, în perioada 20- 22 septembrie 2023, la Modra. Tema conferinței din acest...

„Târgul pâinii” va fi organizat în cadrul Zilei Satului Românesc, în perioada 22 – 24 septembrie 2023

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 22 -24...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole