1.3 C
București
spot_img

-

HomepageIdei de AfaceriFamilia Constantinescu - investiții de peste un milion de euro într-o unitate...

Familia Constantinescu – investiții de peste un milion de euro într-o unitate de procesare a moluștelor

Firma Patrician Training este prima unitate de producție a moluștelor ce a fost lansată în România. Afacerea aparține familiei Constantinescu, care a reușit să transforme o pasiune de peste trei generații într-o afacere cu tradiție de aproape 20 de ani.

În localitatea 23 August, din județul Constanța, funcționează unitatea de procesare a moluștelor din România, în special rapane și scoici colectate din Marea Neagră.

Este singura fabrică din domeniu autorizată pentru export în Statele Unite ale Americii și către continentul asiatic, în Coreea de Sud și Japonia, lucru posibil datorită ajustării producerii și astfel obținerii certificărilor necesare.

Prin acest business, proprietarii și-au propus să susțină pescuitul autohton din Marea Neagră, să crească valoarea adăugată a produselor pescărești și să contribuie la formarea pieței interne pentru consumul de rapană și de alte moluște.

Fabrică a fost amenajată cu o investiție de 800 de mii de euro din fonduri proprii, iar pentru dotare au fost accesate fonduri europene în valoare de 300 de mii de euro.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unității de procesare este utilizarea sistemului IQF – Congelare rapidă individuală, procedeu ce permite conservarea tuturor proprietăților nutritive, de gust și textură a produselor, fără glazuri sau aditivi alimentari și la standarde ready-to-cook.

Carnea de rapană reprezintă o delicatesă pentru străini și până în anul 2019, Patrician Training a activat exclusiv pe piețe externe, țările asiatice fiind consumatoare mari ale cărnii de rapană din Marea Neagră.

Familia Constantinescu va fi prezentă la Târgul Pescăresc de Toamnă, organizat în perioada 5-8 noiembrie în curtea MADR.

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Expert în agricultură

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Autorizații pentru tratamentul semințelor de floarea soarelui și porumb cu neonicotinoide – aprobate

Potrivit informațiilor publicate recent de către Autoritatea Națională Fitosanitară...

Cum să elaborați planul de fertilizare la culturile agricole

Atât din rațiuni economice cât și din exigențe de protecție a mediului, se impune o corectă gestionare și folosire...

Tufa spaniolă la cireș – cum se formează coroana. Tăierile

Sistemul de conducere tufă spaniolă la cireș (Spanish Bush) constă din mai multe ramuri ce reduc din vigoarea de...

Ridichea de vară și de iarnă. Sfaturi la cultivare

Ridichile de vară sunt cultivate pentru consumul în lunile iunie-iulie, iar cele de iarnă pentru consumul de toamnă și...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate