23.3 C
București
joi, 29 iulie, 2021

-

HomepageArticoleComisia Europeană retrage aprobarea de utilizare a insecticidelor cu alfa-cipermetrin

Comisia Europeană retrage aprobarea de utilizare a insecticidelor cu alfa-cipermetrin

Prin regulamentul de punere în aplicare (UE) 2021/795 al Comisiei Europene din 17 mai 2021 a fost retrasă aprobarea acordată pentru substanța activă alfa-cipermetrin, în conformitate cu  Regulamentul (CE) nr. 1107/2009 al Parlamentului European.  

Potrivit documentului, în octombrie 2020 a fost anunțat că dacă nu se vor prezenta date de confirmare ce țin de profilul toxicologic și nici informații de confirmare pentru alte trei puncte până la alte termene limită prevăzute în anexa I la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/1690 al Comisiei aprobarea va fi retrasă. 

Astfel, a fost retrasă aprobarea acordată pentru substanța activă alfa-cipermetrin, utilizată la producerea insecticidelor cu un spectru larg de combatere a dăunătorilor la culturile horticole.

În ceea ce privește produsele de protecție a plantelor care conțin alfa-cipermetrin, în cazul în care statele membre acordă o perioadă de grație, această perioadă ar trebui să expire cel târziu la 7 decembrie 2022.

Statele membre sunt obligate să retragă autorizațiile acordate pentru produsele de protecție a plantelor care conțin alfa-cipermetrin ca  substanță activă până cel târziu la 7 decembrie 2021.

Regulamentul a fost publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene pe 18.5.2021 și a intrat în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Luminița Crivoi
Director Dezvoltare @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Fermierii trebuie să protejeze animalele în perioadele caniculare

Crescătorii de animale trebuie să respecte măsurile specifice protejării animalelor în perioadele caniculare, atrage atenţia Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară...
- adv -spot_img

Identificarea unor terenuri pentru a fi împădurite, în analiza miniştrilor Mediului şi Agriculturii

Identificarea unor categorii de terenuri care pot fi împădurite, cum ar fi cele administrate în prezent de Agenţia Domeniilor...

Producătorii de legume n-au nicio şansă să reziste pe piaţă dacă nu se asociază

Producătorii de legume pot să câştige mai mult pe un contract ferm, dacă îşi unesc forţele şi îşi vând...

Noi pe Facebook

De citit

APIA efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor

Potrivit unui comunicat de presă, Agenția de Plăți şi...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției