9.7 C
București
sâmbătă, 16 octombrie, 2021

-

HomepageArticoleComisia Europeană retrage aprobarea de utilizare a insecticidelor cu alfa-cipermetrin

Comisia Europeană retrage aprobarea de utilizare a insecticidelor cu alfa-cipermetrin

spot_img

Prin regulamentul de punere în aplicare (UE) 2021/795 al Comisiei Europene din 17 mai 2021 a fost retrasă aprobarea acordată pentru substanța activă alfa-cipermetrin, în conformitate cu  Regulamentul (CE) nr. 1107/2009 al Parlamentului European.  

Potrivit documentului, în octombrie 2020 a fost anunțat că dacă nu se vor prezenta date de confirmare ce țin de profilul toxicologic și nici informații de confirmare pentru alte trei puncte până la alte termene limită prevăzute în anexa I la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/1690 al Comisiei aprobarea va fi retrasă. 

Astfel, a fost retrasă aprobarea acordată pentru substanța activă alfa-cipermetrin, utilizată la producerea insecticidelor cu un spectru larg de combatere a dăunătorilor la culturile horticole.

În ceea ce privește produsele de protecție a plantelor care conțin alfa-cipermetrin, în cazul în care statele membre acordă o perioadă de grație, această perioadă ar trebui să expire cel târziu la 7 decembrie 2022.

Statele membre sunt obligate să retragă autorizațiile acordate pentru produsele de protecție a plantelor care conțin alfa-cipermetrin ca  substanță activă până cel târziu la 7 decembrie 2021.

Regulamentul a fost publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene pe 18.5.2021 și a intrat în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Luminița Crivoi
Director Dezvoltare @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită europarlamentarilor să nu susţină reducerea utilizării pesticidelor

Fermierii din Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită europarlamentarilor să nu susţină amendamentele din strategia "Farm to Fork" (F2F)...
- adv -spot_img

Peste 8.700 de femei au beneficiat de măsuri de investiţii sprijinite prin PNDR 2020

Numărul femeilor beneficiari ai măsurilor de investiţii sprijinite prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020) este de...

Corteva a premiat câștigătoarele programului TalentA, sezonul 2021

Cel de-al doilea sezon al programului TalentA, dezvoltat de Corteva Agriscience, și-a aflat câștigătoarele. Festivitatea de premiere a avut...

Noi pe Facebook

De citit

Adrian Oros anunţă că va rămâne în Guvern

Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, va reveni asupra...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției