5.4 C
București
marți, 26 octombrie, 2021

-

HomepageAnaliticaPiața agricolă mondială: Prețul la grâu a atins un nou maxim pe...

Piața agricolă mondială: Prețul la grâu a atins un nou maxim pe Euronext

spot_img

Prețurile pe piețe erau încă ferme ieri, alimentate de revizuiri succesive descendente ale producției în unele țări, dar și susținute de piața energiei.

Creșterea prețurilor petrolului și gazelor tulbură soldurile pieței cu temerile legate de aprovizionarea cu îngrășăminte.

Potrivit FAO, prețurile la alimente se întorc la maximele de acum 10 ani. Prețurile cerealelor la nivel mondial au crescut cu +2% în septembrie și la semințele oleaginoase cu +1,7% în septembrie și cu + 60% pe parcursul anului.

Pe arena internațională, USDA a confirmat vânzarea a 261.264 tone de soia și 314.256 tone porumb către Mexic.

Cotații grâu, porumb, rapiță pe Euronext

Potrivit Agritel, prețurile la grâu au atins un nou maxim ieri pe Euronext pentru contractele din decembrie. Cu toate acestea, volumele au fost reduse, deoarece mulți comercianți participă la Bursa europeană de mărfuri de la Copenhaga.

În Brazilia, Conab prezintă o estimare inițială a producției de porumb pentru sezonul 2021/2022 – la 116,3 Mt față de 87,0 Mt din anul acesta. De asemenea, producția de soia este estimată a fi mai mare, la 140,75 Mt față de 137,3 Mt din anul acesta.

Prețurile pentru rapiță au fost din nou volatile ieri, tranzacțiile reducându-se după ce au început ziua pe teritoriu negativ.

Piața agricolă din regiunea Mării Negre

Prețurile la grâu și porumb continuă să se întărească în zona Mării Negre, în special pentru livrările din următoarea perioadă, în ciuda concurenței originilor europene. Cererea rămâne puternică într-un mediu foarte restrâns.

Comercianții se tem că Rusia ar putea lua măsuri suplimentare pentru a limita inflația, cum ar fi introducerea cotelor de export care ar urma după introducerea taxelor.

Întârzierea recoltării porumbului din Ucraina continuă din cauza ploilor regulate.

Piața agricolă din SUA

Piața pentru soia este din nou bine orientată. Acest lucru se datorează în principal unei activități decente de export pentru această săptămână (1,042 Mt).

Exporturile de grâu s-au situat în intervalul preconizat, la 333.200 tone. Exporturile de porumb au depășit așteptările, la 1.265 Mt.

Cu toate acestea, comercianții ar trebui să devină mai precauți înainte de raportul lunar al USDA de marți.

Cererea internațională continuă să fie constantă, dar prețurile din Chicago nu progresează la fel de mult ca în Europa. Acest lucru se datorează parțial puterii dolarului.

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Asigurarea producţiei de proteine furajere în regiunea celor Trei Mări, principalul subiect al Summit-ului miniştrilor Agriculturii de la Cracovia

Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, participă la Summit-ul miniştrilor Agriculturii de la Cracovia, care are ca principal subiect...
- adv -spot_img

Focul bacterian sau motivul de ce pomii de măr, păr se usucă

Focul bacterian (Erwinia amylovora) este una dintre bolile cele mai periculoase, în special pentru măr, păr și gutui. Aceasta se răspândește...

Vreme mai rece decât normalul perioadei

Meteorologii estimează o vreme rece în următoarele zile, cu valori termice la nivel naţional sub mediile multianuale, însă vremea...

Noi pe Facebook

De citit

Oros participă la Summit-ul miniştrilor agriculturii din regiunea celor Trei Mări, de la Cracovia

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Adrian Oros, participă...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției