21.7 C
București
joi, 29 iulie, 2021

-

HomepageAnaliticaNoi date USDA despre prognozele de recoltă și exportul de cereale din...

Noi date USDA despre prognozele de recoltă și exportul de cereale din UE

Biroul local al USDA din Madrid și-a revizuit perspectivele de producție a cerealelor europene cu 5% mai mult față de anul anterior, până la 293,3 milioane de tone pentru 2021/22, deoarece ploile abundente au îmbunătățit umiditatea solului și au atenuat problemele legate de secetă.

Cu toate acestea, potrivit Agricensus, temperaturile mai scăzute „au întârziat creșterea cerealelor în UE, punând presiune pe noua recoltă”.

Suprafețele semănate în UE au fost revizuite în jos, din cauza suprafețelor mai mici semănate cu porumb în principalele regiuni producătoare din Franța, Bulgaria, Polonia și Austria, în timp ce suprafețele cultivate cu grâu au crescut.

Consumul cerealelor în Europa a fost afectat de întreruperea consumului din cauza pandemiei Covid-19, precum și de scăderea cererii de furaje pentru animale atât în ​​statele locale ale UE, cât și în destinațiile cheie de export, precum China.

Cu toate acestea, consumul total de cereale în UE se va recupera în 2021/22, și va constitui 266,2 milioane de tone.

Se așteaptă ca fermierii europeni să recolteze 138,4 milioane de tone de grâu în 2021/22, suprafețe mai mari fiind semănate în Austria, Danemarca, Bulgaria și Estonia.

Importurile de grâu estimate au fost revizuite în scădere cu 220 de mii de tone față de anul trecut – la 5,4 milioane tone, în timp ce exporturile sunt de așteptat să ajungă la 33,4 milioane tone, în creștere cu 9% față de anul anterior.

Este prognozat ca Polonia, Franța, Germania și Spania să obțină recolte mai mari de porumb, ceea ce a susținut producția totală europeană, care a fost stabilită la 66,8 milioane de tone, în creștere față de cele de 64,5 milioane de tone din anul trecut.

Importurile europene de porumb s-au ridicat la 15,5 milioane tone, în creștere cu 14% față de cele 13,3 milioane tone din anul trecut, în ciuda creșterii prețului global al porumbului care a redus cantitatea de porumb utilizată ca furaj.

Consumul total de porumb a fost estimat la 76,7 milioane de tone, inclusiv 57 de milioane de tone pentru furaje.

Pentru orzul european, suprafața recoltată a fost revizuită în scădere la 10,9 milioane ha, determinată „de o suprafață mai mică semănată în Franța, Spania, Germania și Danemarca, dar și în Finlanda, Austria și România.

Acest lucru a dus la o scădere totală a producției cu 1,5% față de 54,5 milioane de tone anul trecut, exporturile scăzând la 6,8 milioane de tone, deoarece „principalii concurenți de export (precum Ucraina și Regatul Unit) recâștigă competitivitatea în Asia, Africa de Nord și piețele din Orientul Mijlociu.

Sursa foto: thedollarbusiness.com

Luminița Crivoi
Director Dezvoltare @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Fermierii trebuie să protejeze animalele în perioadele caniculare

Crescătorii de animale trebuie să respecte măsurile specifice protejării animalelor în perioadele caniculare, atrage atenţia Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară...
- adv -spot_img

Identificarea unor terenuri pentru a fi împădurite, în analiza miniştrilor Mediului şi Agriculturii

Identificarea unor categorii de terenuri care pot fi împădurite, cum ar fi cele administrate în prezent de Agenţia Domeniilor...

Producătorii de legume n-au nicio şansă să reziste pe piaţă dacă nu se asociază

Producătorii de legume pot să câştige mai mult pe un contract ferm, dacă îşi unesc forţele şi îşi vând...

Noi pe Facebook

De citit

APIA efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor

Potrivit unui comunicat de presă, Agenția de Plăți şi...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției