vineri, 24 iunie, 2022
19.7 C
București

-

HomepageAdvertorialeUnivAgx - program unic în România ce creează resurse umane profesioniste în...

UnivAgx – program unic în România ce creează resurse umane profesioniste în agricultură

Recrutarea personalului în agricultură este una dintre cele mai importante provocări ale companiilor din sector. În ciuda faptului că salariile și oportunitățile, în cazul unei gestionări eficiente a procesului de lucru, sunt foarte atractive, companiile cu greu identifică candidați pentru funcțiile necesare.

În plus, „migrarea” angajaților de la o firmă agricolă la alta este un proces destul de cunoscut pe piața muncii.

Pe de altă parte, în medie, aproximativ 80% dintre absolvenții universităților cu profil agricol din România optează pentru joburi în alte domenii, de cele mai multe ori, acestea fiind reprezentate de servicii de call center-uri, firme de BPO sau retail.

UnivAgx vine să soluționeze această problemă, asigurând conexiunile necesare dintre angajatori și potențiali angajați, în special tinerii absolvenți în rândul cărora şomajul este enemic, peste 30%, din cauza dificultăților de integrare, oferindu-le primilor oportunitatea de a-și crea o resursă umană nouă motivată și capabilă să facă față provocărilor.

Etapele programului UnivAgx

 1. Până la sfârșitul acestei luni, va fi realizată recrutarea companiilor beneficiare din prima promoție.
 2. În perioada 1 aprilie – 31 mai 2022 vor fi selectați viitorii angajați din program, optându-se pentru studenți din ani terminali ai universităților de profil și analizând aptitudinile acestora.
 3. În perioada 1 iunie – 30 septembrie 2022 potențialii angajați vor beneficia de un stagiu de inserție profesională în cadrul uneia dintre companiile beneficiare. Un reprezentant al companiei și unul dintre formatorii UnivAgx va asigura ghidarea tânărului recrut.
 4. 1 octombrie 2022 – 31 mai 2023: vor fi organizate cursuri teoretice intensive la sală, în format hibrid, online şi la Bucureşti.
 5. 1 iunie 2023 – noul angajat începe munca în compania beneficiară.

Ce oferă programul UnivAgx unui potențial angajat?

 • Materii de strategie despre Agricultură: Negocieri B2B în agribusiness (vânzări şi achiziții), Tehnici agricole (cu focus pe fitotehina de cultură mare), Management general şi resurse umane, Educație financiară agricolă. La nivel tactic: Agricultură digitală și IT, Engleză de afaceri.
 • Oameni din business și din universități în calitate de formatori.
 • Stagiu de inserție maxim eficient asigurat de un profesor/formator implicat în proiect și un reprezentant al companiei beneficiare.
 • Un post de muncă bine plătit garantat în sector, în cazul absolvirii programului.

Ce oferă programul UnivAgx unei companii beneficiare?

 • Identificarea absolvenților universităților agricole potriviți necesităților companiei.
 • Instruirea și formarea profesională a potențialului angajat, datorită unui program complet de formare prin intermediul unui fast tracking dual concentrat de un an.
 • Transferul de cunoștințe către potențialul angajat în materii tehnice, comerciale, financiare, engleză de afaceri, IT, management general și HR.
 • Asigurarea unui tânăr profesionist care nu necesită investiții suplimentare pentru adaptarea la necesitățile companiei.

Dacă ești o companie care își dorește să implementeze un astfel de program, contactează pentru a primi mai multe detalii la: [email protected] sau la 0743 488 078.

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Director de Dezvoltare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

De ce se îngălbenesc și se usucă castraveții abia formați – vezi 7 motive

Fără de fructe sănătoase de la bun început, nu...

Florin Barbu: Pe terenurile agricole de clasa I și II nu vor putea fi amplasate parcuri fotovoltaice

Astăzi, în plenul Camerei Deputaților, a fost propusă respingerea unui amendament la Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea...

Cum menținem sub control bolile în agricultura ecologică

Monitorizarea regulată a culturilor agricole, pentru identificarea potențialilor boli, este indispensabilă unui management eficient al organismelor dăunătoare. În acest scop,...

Franța: Podgorii și culturi agricole distruse de grindină

Faimoasele podgorii din sud-vestul Fraței, dar şi alte culturi agricole din această regiune au suferit pagube însemnate, după furtunile...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate