7.3 C
București
spot_img

-

HomepageAdvertorialeProgramează-ți întreținerea anuală a echipamentului frigorific

Programează-ți întreținerea anuală a echipamentului frigorific

Programează-ți întreținerea anuală a echipamentului tău sau echipamentul tău o va face pentru tine! Asta ar fi așa ca și cum ai încerca să tai un copac cu un topor tocit.

În timp, s-ar putea să funcționeze, dar câtă energie și timp ai putea economisi dacă ai folosi un topor ascuțit? Importanța unui echipament bine întreținut este adesea subestimată.

Același lucru este valabil și pentru echipamentele de atmosferă controlată (CA). Echipamentul CA nu este altceva decât un instrument cu ajutorul căruia se poate prelungi durata de depozitare a produselor. Cu o întreținere regulată, poți să-i maximizezi performanța și longevitatea.

Reparații costisitoare, uzură, un nivel de performanță scăzut sau timp neplanificat de lipsă a funcționalității – toate acestea sunt situații nedorite care, în majoritatea cazurilor, ar fi putut fi prevenite.

În timpul sezonului de vârf, firește că este o prioritate ca echipamentul să funcționeze cât mai mult posibil. Dar pentru a continua în acest ton și pe termen lung, respectarea protocoalelor de mentenanță este extrem de importantă.

În acest fel, nu numai că vei preveni costurile pentru reparații și perioadele de indisponibilitate, dar vei maximiza și durata de viață tehnică și calitatea echipamentului. În acest fel, nu vor fi necesare reparații costisitoare sau chiar înlocuirea pieselor mai devreme decât se așteaptă.

Pentru a obține un rezultat optim, este necesar ca mentenanța preventivă să fie efectuată doar cu piese de schimb originale.

Ce poți întreprinde în acest sens?

  • Ține cont de protocoalele de mentenanță, așa cum sunt incluse în ghidul de utilizare al echipamentului tău.
  • Ține evidența orelor de funcționare a echipamentului și informează din timp furnizorul pentru a efectua întreținerea periodică.
  • În special în cazul generatoarelor de azot, este vital să înlocuiești la timp elementele de filtrare a uleiului/umidității. Dacă nu schimbi aceste filtre la timp, acest lucru poate duce la deteriorarea cărbunelui activ din echipament. În cazuri grave, acest lucru poate duce chiar la necesitatea de a înlocui carbonul.

Costurile de mentenanță sunt, pe termen lung, întotdeauna mai mici decât consecințele lipsei de întreținere, deoarece întreruperile neprevăzute pot veni cu costuri ridicate.

Aici sunt șase motive pentru a lua în serios întreținerea:

  • Economii de energie.
  • Echipamentul va funcționa mai eficient în urma unei întrețineri corecte.
  • Costuri operaționale mai mici, cumulativ.

Orice întrerupere neprevăzută sau neplanificată a activității poate duce la costuri ridicate.Costurile de întreținere sunt semnificativ mai mici.

  • Continuitatea operațională.

Un plan exact de întreținere preventivă, în combinație cu piese de schimb autentice, realizat de ingineri calificați, duce la o fiabilitate mai mare și previne întreruperile și opririle de lucru nedorite.

  • Siguranță.

În cazul unei mentenanțe incorecte sau insuficiente, pot apărea situații periculoase.

  • Mediul înconjurător.

Cu echipament bine întreținut, se vor produce mai puține deșeuri/poluare, ceea ce va duce la un consum mai mic de energie.

  • Longevitate.

Întreținerea corectă asigură o performanță mai bună a echipamentelor pe o perioadă mai lungă de timp. În acest fel, puteți obține performanța maximă a oricărui echipament.

Așadar… ascuțește-ți toporul la timp!

Pentru mai multe informații referitoare la întreținerea echipamentelor, contactați-ne.

Autehton
Autehtonhttps://autehton.com
AUTEHTON – este un furnizor de echipamente si instalații frigorifice industriale sau comerciale, pentru diverse aplicații: congelare, refrigerare, depozitare la rece. Prestam un spectru larg de servicii de la proiectare până la implementare, precum si obiecte „La cheie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Rațe mute (leșești) – rasă valoroasă pentru carne

Rațele mute sau leșești sunt crescute pentru producția de...

Plum pox sau vărsatul prunelor – ce facem cu pomii bolnavi

Plum pox sau vărsatul prunelor (Prunus virus) este o boală întâlnită frecvent în toate plantaţiile de prun, cais și...

Diareea și balonarea la iepuri. Cauze, tratament

Diareea nespecifică la iepuri poate fi provocată de factori stresanți sau alimentația neigienică și dezechilibrată. Unul dintre motive ar putea...

Boala hemoragică a iepurilor – maladie contagioasă

Boala hemoragică a iepurilor este o boală infectocontagioasă, specifică iepurilor, cu evoluție acută (rapidă), caracterizată printr-un sindrom hemoragic însoțit...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate