3.8 C
București
spot_img

-

HomepageAdvertorialeHolde Agri Invest se extinde în Dâmbovița și ajunge la 12.000 hectare...

Holde Agri Invest se extinde în Dâmbovița și ajunge la 12.000 hectare de teren agricol

Holde Agri Invest, companie românească care exploatează terenuri agricole, a achiziționat o fermă de 2.100 hectare în localitatea Conțești din județul Dâmbovița și ajunge la o suprafață totală de aproape 12.000 de hectare.Tranzacția s-a ridicat la 10,25 milioane lei, din care Holde va plăti efectiv suma de 250.000 lei.

Restul de 10 milioane de lei reprezintă datorii ce vor fi preluate de către Holde, obiectivul fiind ca acestea să fie diminuate semnificativ în următorii patru ani, în baza unui program de redresare planificat de grup, se arată într-un comunicat al companiei.

Centrul de la Conțești devine cel de-al patrulea, după cele de la Roșiori, Videle și Frumușani. Terenurile de la Conțești sunt operate în regim de arendă și sunt bine comasate, acesta fiind unul dintre avantajele determinante în realizarea achiziției, arată antreprenorii români.

„Planul nostru de extindere succesivă a suprafeței agricole exploatate continuă, iar odată cu alăturarea noii ferme în cadrul Holde, am ajuns la o suprafață totală de aproape 12.000 de hectare. Modelul nostru de business rămâne același – identificăm ferme agricole vegetale care au nevoie de capital suplimentar sau prezintă potențial de optimizare a performanței operaționale și pe care să le transformăm în exploatații agricole operaționale, moderne și eficiente. Totodată, tranzacția anunțată astăzi reprezintă o premieră, deoarece marchează crearea celui de-al patrulea nucleu Holde, care va purta denumirea de Conțești,” a declarat Liviu Zăgan, Director General Holde Agri Invest.

Odată cu această achiziție, a fost atins deja și unul dintre obiectivele stabilite pentru acest an. În anul agricol 2021-2022, compania are în plan cultivarea de culturi de grâu (395 ha), rapiță (320 ha), floarea-soarelui (350 ha), porumb (415 ha) și orz (620 ha) în cadrul nucleului de la Conțești.

Ferma dispune de o bază proprie și un parc de utilaje care urmează să intre în procesul de modernizare, conform standardelor operaționale ale grupului Holde.

În 2021, Holde Agri Invest a derulat un program investițional de aproximativ 53 de milioane de lei, finanțat din surse proprii și împrumutate, respectiv credite bancare și contracte de leasing financiar.

Investițiile în echipamente tehnologice și achiziționarea de ferme, implicit extinderea suprafeței exploatate au reprezentat pilonii principali ai programului investițional, arată compania.

Tot în 2021, Holde a finalizat achiziția nucleului Videle – aproximativ 2.400 ha și a efectuat noi achiziții, prin preluarea societăților Interprest Agrotex și Agro Fields Future.

Prin Interprest a fost adăugată o suprafață de aproximativ 400 ha la nucleul Roșiori, care are în prezent o suprafață totală de aproximativ 3.650 ha, iar prin achiziționarea Agro Fields Future a fost extinsă suprafața nucleului Frumușani cu 250 ha, acesta având în momentul de față o suprafață totală de circa 3.650 ha.

Acțiunile Holde Agri Invest sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori. Compania are o capitalizare de piață de peste 100 milioane de lei.

Holde Agri Invest
Holde Agri Investhttps://holde.eu
Holde Agri Invest este unul dintre cele mai inovatoare proiecte agricole din România, listat pe piața AeRO.

1 COMENTARIU

  1. E grozav, îmi place să investesc în această afacere agricolă. mai multe informații pot fi trimise la adresa mea de e-mail deoarece am inclus-o în comentariu. Mulțumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Nu plantați livezi fără a realiza analiza solului

Analiza solului realizată înainte de plantarea livezilor este una...

Cotaţia barilului de ţiţei Brent creşte după plafonarea preţului la petrolul rusesc

Cotaţia barilului de ţiţei Brent a urcat luni, după ce grupul OPEC+ a decis să menţină ţintele de producţie,...

Patria Credit a semnat un nou acord cu FEI, care va asigura finanţări ale micilor afaceri

Patria Credit IFN a semnat un nou acord de garantare cu Fondul European de Investiţii (FEI), într-un plafon de...

Prețul lemnului la nivel mondial – în scădere. Noi prognoze ale analiștilor

Tranzacțiile pe piața lemnului nu sunt pentru cei slabi când te uiți la evoluția prețurilor din ultimele luni. La...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate