22 C
București
duminică, 28 mai, 2023

-

HomepageAdvHolde Agri Invest obţine un credit sindicalizat în valoare de 30,5 milioane...

Holde Agri Invest obţine un credit sindicalizat în valoare de 30,5 milioane de lei şi 26,7 milioane de euro

Holde Agri Invest obţine un credit sindicalizat în valoare de 30,5 milioane de lei şi 26,7 milioane de euro, de la Banca Transilvania şi OTP Bank Romania, în vederea accelerării investiţiilor în operaţiunile existente şi consolidării poziţiei la nivelul sectorului agricol din România, informează un comunicat al companiei.

„Obţinerea acestui credit sindicalizat reprezintă un pas semnificativ în continuarea dezvoltării Holde Agri Invest. Prin intermediul acestui împrumut, putem accelera investiţiile în operaţiunile existente, precum şi în extinderea acestora, pentru a ne consolida poziţia la nivelul sectorului agricol din România. Acest sprijin financiar ne va permite să creştem şi să ne diversificăm portofoliul, asigurând în acelaşi timp lichiditatea necesară pentru activitatea curentă.

Colaborarea cu sectorul bancar din România evidenţiază importanţa parteneriatelor solide şi a încrederii reciproce în vederea susţinerii agriculturii româneşti. Ne bucurăm să lucrăm împreună cu Banca Transilvania şi OTP Bank în această etapă crucială a dezvoltării noastre şi suntem încrezători că, împreună, vom contribui la creşterea şi inovarea sectorului agricol din România”, a declarat Liviu Zăgan, CEO al Holde Agri Invest.

Creditul sindicalizat cuprinde patru linii de finanţare diferite. Prima linie de finanţare are o valoare de 30,5 milioane de lei şi este destinată capitalului de lucru.

Celelalte trei linii de finanţare în valoare totală de 26,7 milioane de euro vor sprijini achiziţiile de echipamente, utilaje agricole, elemente de logistică şi pentru construcţie, modernizare capacităţi de însilozare, achiziţii de ferme agricole şi achiziţii de terenuri agricole.

Încă de la listarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, din octombrie 2020, Holde Agri Invest a investit în mod continuu în dezvoltarea companiei şi a operaţiunilor.

Investiţiile efectuate până în prezent s-au ridicat la 155 milioane de lei şi au fost finanţate din surse proprii şi capital împrumutat. Acestea au vizat lărgirea suprafeţelor exploatate şi modernizarea fermelor existente.

În primul trimestru al acestui an, compania a achiziţionat o nouă fermă, în judeţul Dâmboviţa, cu o suprafaţă totală de aproximativ 980 de ha de teren. În prezent, Holde exploatează o suprafaţă totală agricolă de aproximativ 13.200 de hectare împărţită în patru nuclee – Roşiori, aproximativ 3.830 ha, Frumuşani, circa 3.720 ha, Videle, aproximativ 2.300 ha şi Conţeşti, circa 3.350 ha.

În procesul de obţinere a creditului sindicalizat, Holde Agri Invest a fost asistată de casa de avocatură Filip & Company, iar consilierul juridic al băncilor din sindicat a fost firma de avocatură Ţuca Zbârcea şi Asociaţii. 

Holde Agri Invest
Holde Agri Investhttps://holde.eu
Holde Agri Invest este unul dintre cele mai inovatoare proiecte agricole din România, listat pe piața AeRO.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Agreena și IPSO Agricultură – un nou parteneriat strategic pe piața agriculturii regenerative

Agreena, cea mai importantă companie de certificare a carbonului...

CEC Bank acordă finanţări în programul „Femeia Antreprenor”

CEC Bank a acordat primele finanţări pentru proiectele derulate în cadrul programului „Femeia Antreprenor”, noua schemă de granturi având...

Rezultatele Corteva în primul trimestru din 2023. Previziunile pentru întregul an

Repere pentru primul trimestru al anului 2023 Vânzările nete, din primul trimestru al anului 2023, au crescut cu 6% față...

Rolul esențial al calciului în dezvoltarea culturilor horticole

Calciul este un element esențial și are un rol vital atât pentru sănătatea plantelor, cât și a solului. Prezența...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole