14.5 C
București
joi, 3 aprilie, 2025
IT
MD

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRomânia, printre ţările UE cu cea mai mare creştere a vânzărilor cu...

România, printre ţările UE cu cea mai mare creştere a vânzărilor cu amănuntul, în mai

Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a urcat cu 9,2%, în timp ce în zona euro avansul a fost de 9%, în mai, comparativ cu perioada similară din 2020, România fiind printre statele membre UE cu cele mai importante creşteri, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creştere anuală a volumului comerţului cu amănuntul în luna mai s-a înregistrat în Bulgaria (23,9%), Irlanda (22,4%), Malta (22%), Lituania (18,6%) şi România (18,3%), singurul declin fiind în Germania (minus 0,9%).

‹ adv ›

Eurostat precizează că vânzările cu amănuntul în UE au fost influenţate de faptul că vânzările de combustibili au urcat cu 25%, cele de produse non-alimentare cu 15%, în timp ce la alimente, băuturi şi tutun acestea au crescut cu 0,3%.

Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană şi în zona euro a crescut cu 4,6% în mai, comparativ cu luna precedentă, după ce în aprilie s-a înregistrat un declin de 3,6% în UE şi de 3,9% în zona euro.

În luna mai, vânzările cu amănuntul în UE au fost influenţate de faptul că vânzările de combustibili au urcat cu 6,8%, cele de produse non-alimentare cu 8,5%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi tutun au scăzut cu 0,3%.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creştere lunară a volumului comerţului cu amănuntul în mai s-a înregistrat în Franţa (9,9%), Olanda (9,3%) şi Estonia (8,1%), singurele scăderi fiind în Letonia (minus 3,9%), Finlanda (minus 3,3%) şi Luxemburg (minus 0,7%). România a înregistrat în mai o creştere lunară de 2,4% a vânzărilor cu amănuntul.

‹ adv ›

Sursa foto: manutd.ru

‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Creșterea productivității fermierilor români în culturile de cereale prin inovație 

Pe măsură ce populația globală continuă să crească, asigurarea...
‹ adv ›

Cum protejăm pomii fructiferi de înghețurile de primăvară

Înghețurile târzii de primăvară reprezintă un risc major pentru pomii fructiferi, afectând mugurii, florile și fructele în formare, cu...

Piața uleiurilor vegetale sub presiune. Efectul „tarifelor Trump”

Prețurile semințelor de floarea-soarelui rămân sub presiune din cauza scăderii prețurilor la șrot, deși prețurile uleiului de floarea-soarelui sunt...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole