12.7 C
București
sâmbătă, 26 octombrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBTA: Plovdiv găzduieşte Urban Wine Fest 2024

BTA: Plovdiv găzduieşte Urban Wine Fest 2024

Cea de a treia ediţie din acest an a Urban Wine Fest are loc în perioada 25 – 26 octombrie la Plovdiv, cu ocazia Zilei Internaţionale a vinului Mavrud, transmite BTA.

Festivalul este organizat pentru al treilea an la rând de Asociaţia Bulgară a Profesioniştilor din domeniul vinului (BAWP), însă locuitorii din Plovdiv sărbătoresc Ziua Internaţională a vinului Mavrud pentru al cincilea an.

Pe lângă Urban Wine Fest 2024 organizat la Plovdiv, diferite evenimente dedicate vinului vor fi organizate până la finele lunii octombrie, de la degustări de vinuri în baruri şi magazine, cine în restaurante, promoţii în magazinele online şi master classes.

‹ adv ›

Plovdiv Urban Wine Fest 2024 are loc în centrul oraşului şi include localuri de tip wine bar, colţuri şi rulote cu mâncare precum şi un program muzical.

O selecţie de 15 soiuri locale de vin de la 38 de producători diferiţi va fi disponibilă pentru degustări în cele două zile ale festivalului.

Vizitatorii vor putea alege între un pahar de vin şi sticle pentru consum pe loc sau pentru a le lua acasă. Experţii în vinuri de BAWP vor fi cei care vor prezenta vinurile. Zece din cele 38 de vinuri vor fi din regiunea Plovdiv.

În mod tradiţional, festivalul va fi deschis de un concert al orchestrei Filarmonicii din Plovdiv, iar în restul timpului, programul muzical va include spectacole ale cvartetului Garbachev şi DJ Manev.

În ultimii trei ani, echipa BAWP a organizat, în fiecare an, un total de patru festivaluri de tip Urban Wine Fest în patru oraşe importate din Bulgaria. Anul acesta festivalul a fost organizat deja în oraşele Veliko Tarnovo, Varna şi Sofia.

Ziua Internaţională a vinului Mavrud este o iniţiativă a Asociaţiei Bulgare a Profesioniştilor din domeniul vinului (BAWP) care aduce laolaltă experţi din toate domeniile afacerilor cu vin, inclusiv oenologi şi proprietari de crame, comercianţi de vin, specialişti în marketing, turism oenologică şi export de vin.

Evenimentul este organizat sub auspiciile Ministerului Turismului, cu sprijinul oficial al Ministerului Turismului, Ministerului Agriculturii şi Municipalităţii din Plovdiv.

Festivalul face parte din calendarul de evenimente al oraşului Plovdiv şi este finanţe de Programul anual de dezvoltare a turismului în Municipalitatea Plovdiv în 2024.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Proiectul „Mândru să fiu fermier” susține formarea viitorilor agricultori din România

Un număr de 26 de licee agricole din România au fost susţinute până în prezent, World Vision România, în...

AHK România: Plafonarea adaosului comercial amenință sectorul agroalimentar

Membrii Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK România) din sectoarele agricol şi retail se declară foarte îngrijoraţi şi...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole