Ultima sesiune de înscriere pentru acest an în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice, respectiv cea a unităţilor de cult, s-a încheiat miercuri, bugetul de 20,1 milioane lei alocat acestei sesiuni fiind rezervat integral, prin înscrierea unui număr de 670 solicitanţi, informează Administraţia fondului pentru Mediu, printr-un comunicat.
Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 30.000 lei pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem de panouri fotovoltaice şi a unei instalaţii de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, cu condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 3.000 lei.
După încheierea contractelor de participare cu AFM a instalatorilor care s-au înscris în program, în perioada 6 – 13 septembrie 2024, se va publica pe site-ul instituţiei, lista consolidată a instalatorilor validaţi care va include atât instalatorii validaţi în acest an, cât şi instalatorii validaţi în sesiunile anterioare care au reconfirmat participarea în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice.
Din momentul în care se va publica pe site-ul instituţiei lista consolidată a instalatorilor validaţi în cadrul programului, solicitanţii au termen de maximum 90 de zile, pentru parcurgerea următoarelor etape: selectarea de către solicitant a unui instalator validat, prin intermediul aplicaţiei; efectuarea analizei de către instalator a documentelor încărcate de solicitant; aprobarea/respingerea/refuzul de către instalator a solicitanţilor.
În termen de maximum 30 de zile de la data selectării instalatorului de către solicitant, instalatorul analizează documentele încărcate de acesta, conform procedurii de analiză şi selectează în aplicaţie solicitanţii eligibili.
Administraţia Fondului pentru Mediu generează prin intermediul aplicaţiei listele cuprinzând proiectele solicitanţilor propuşi spre aprobare.
După publicare pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu a listei solicitanţilor aprobaţi, instalatorul va putea începe montarea panourilor fotovoltaice.
Implementarea proiectului se realizează în termen de cel mult 12 luni de la aprobarea proiectului, termen în care trebuie realizată instalaţia şi în care se va obţine certificatul de racordare.
Citește mai multe aici.