36.2 C
București
marți, 2 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRecoltarea orzului a început. Producția estimată este de 2,2 mln de tone

Recoltarea orzului a început. Producția estimată este de 2,2 mln de tone

Unii fermieri, mai ales din județele Brăila și Galați au început deja să recolteze orzul, astfel că traderii s-au trezit deja cu primul camion în siloz, cu o lună mai devreme decât în mod normal, notează economica.net.

Producția ar putea fi însă una bună, de 2,2 milioane de tone, urmare a creșterii suprafețelor cultivate.

Spre exemplu, datele adunate de la mai mulți traderi indică faptul că unele cantități de orz au ajuns deja în silozuri, cu aproximativ o lună mai devreme decât de obicei.

„Pentru traderi a fost o surpriză. Primul camion de orz a ajuns mai devreme cu aproximativ o lună, ceea ce înseamnă că perioada aceasta în care au loc transporturi de la ferme la silozuri se va prelungi. Nu este neapărat un lucru negativ”, a explicat pentru Economica Valentin Truță, analist AgroBrane,

‹ adv ›

Zonele unde s-au efectuat deja recoltări sunt Insula Mare a Brăilei și Galați, zona Tecuci, din informațiile acestuia.

„Recoltarea orzului a început în perioada 3-5 iunie. Căldura a maturat plantele mai repede. De asemenea, în unele zone a început acel first cut (prima tăiere pentru teste n.red) la grâu. Este posibil ca recoltarea grâului să înceapă cu 10 zile mai devreme”, spune și Cezar Gheorghe, analist Clubul Fermierilor Români.

Potrivit acestuia, premisele pentru recolta din acest an sunt pozitive pe fondul unei creșteri a suprafeței la aproximativ 400.000 de hactare, față de 330.000 de hectare anul trecut (501.000 hectare de orz și orzoaică din datele Institutului Național de Statistică).

Mai exact, analistul estimează o producție totală de 2,2 milioane de tone de orz, față de 1,8 milioane de tone cu un an în urmă (2 milioane de tone de orz și orzoaică potrivit INS).

Cât despre evoluția prețurilor la orz, acestea au fost stabile în ultimele zile ale săptămânii care au început cu 10 iunie, dar un trend este greu de estimat având în vedere că cifrele despre Rusia, cel mai mare producător din marea Neagră sunt mereu incerte.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Comisia Europeană a autorizat importurile de porumb modificat genetic pentru hrana animalelor

Comisia Europeană a autorizat marţi două varietăți de porumb...
‹ adv ›

APIA: Plăți de peste 11,9 miliarde lei pentru Campania 2023

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, în perioada 16 octombrie...

Andrei Doru: Tehnologiile avansate ajută fermierii români să maximizeze producția de floarea-soarelui

Protecția eficientă a semințelor este esențială pentru recolte de succes, de aceea este fundamentală în etapele timpurii ale culturilor....
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole