Cercetătorii de la Institutul „Palas” din Constanța au anunțat despre crearea rasei de capre Bocarp – specificul căreia este carnea, asemănătoare la gust cu cea de vacă, transmite stirileprotv.ro.
Deocamdată, au doar câteva sute de exemplare, și mai trebuie să crească alte câteva sute, pentru ca rasa să poată fi omologată, iar căprițele să ajungă la orice fermier.
Capra Bocarp – carnea fără gust și miros specific de capră
Capra Bocarp a venit pe lume în adăposturile institutului pentru dezvoltarea caprinelor Palas din Constanța, după zece ani de cercetare. În această perioadă, capre carpatine și țapi din rasa Boier – de carne – au fost lăsate să se încrucișeze.
Cercetătorul științific de la Institutul Palas din Constanța, Gabriel Văratic, urmărește de aproape cum caprele „Bocarp” ating aproape 80 kilograme fiecare – o greutate nemaintâlnită până acum, spune el, la caprele românești.
Are în grijă 220 de exemplare albe cu capul maro ori negru și trebuie să ajungă la 400 de exemplare pentru ca rasa să poată fi omologată.
Gabriel Văratic, cercetător științific la Institutul Palas din Constanța:
Bocarp va putea fi crescută de fermierii din țară doar după ce rasa va fi omologată.
Buna ziua,
Aceasta rasa de capre o detin si eu si suntem multumiti.
Noi am obtinut o din greseala cumparand un pui de tap din rasa boier acum 9 ani.
Ce pot face acum, mi se spune ca rasa trebuie ameliorata.
Multumesc
Astept un raspuns.