12.8 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleNordul Italiei, grav afectat de secetă. A fost declarată cea mai gravă...

Nordul Italiei, grav afectat de secetă. A fost declarată cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani

Italia a declarat la începutul lunii iulie stare de urgență în cinci regiuni din nordul țării și a anunțat o secetă care se agravează și care a afectat valea râului Po în ultimele săptămâni, o zonă agricolă importantă.

Potrivit celui mai mare sindicat agricol din Italia, Coldiretti, seceta amenință peste 30% din producția agricolă națională și jumătate din fermele din Valea Po, unde se produce și șunca de Parma.

„Cabinetul a aprobat starea de urgență în cinci regiuni – Emilia-Romagna, Friuli-Venezia Giulia, Lombardia, Piemont și Veneto – până la 31 decembrie”, a anunțat guvernul într-o declarație prezentând, de asemenea, alocarea unui fond de 36,5 milioane de euro pentru a-i ajuta pe cei afectați.

Albia uscată a râului Po, care este cel mai mare rezervor de apă din Peninsulă. Fotografie: Guglielmo Mangiapane/Reuters

Potrivit theguardian, Italia se confruntă cu un val de căldură neobișnuit de timpuriu și cu o lipsă de precipitații, în special în regiunile agricole din nordul țării, debitul râului Po este la cel mai scăzut nivel din istorie, în zonă declarându-se cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani.

Starea de urgență oferă „mijloace și competențe extraordinare” pentru a contribui la garantarea siguranței publice, compensarea pierderilor și urmărește să garanteze condiții normale de viață pentru cei din zonă.

Lacurile Maggiore și Garda au înregistrat niveluri de apă mai scăzute decât în mod normal în această perioadă a anului, în timp ce mai la sud, râul Tibru, care trece prin Roma, a scăzut și el.

Râul Po este cea mai mare sursă de apă al peninsulei, o mare parte din care este folosită de fermieri.

O altă consecință a secetei este că producția de energie hidroelectrică a scăzut brusc. Centralele hidroelectrice, mai ales în nordul muntos al Italiei, reprezintă aproape 20% din producția națională de energie.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

FAO: Aprilie a fost a doua lună consecutivă de creştere a preţurilor mondiale la alimente

Indicele global al preţurilor produselor alimentare a crescut şi...
‹ adv ›

Reuters: Coreea de Sud va amenda distribuitorii de alimente pentru aşa-numita „shrinkflation”

Autoritatea pentru concurenţă din Coreea de Sud (FTC) a anunţat vineri că producătorii şi distribuitorii de alimente vor fi...

De ce se îngălbenesc, ofilesc plantele sau răsadul de vinete

Vinetele sunt o cultură sensibilă și iubitoare de căldură, iar obținerea recoltelor bune este posibilă respectând cerințele acesteia. În...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole