Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale găzduieşte în perioada 14-17 aprilie un Târg de Florii, la care vor fi prezenţi 28 de mici întreprinzători locali, membri ai Asociaţiei „Produs de Cluj” , conform unui comunicat al MADR.
Astfel, din 14 aprilie, între orele 8:00-18:00, producători de preparate alimentare care păstrează tradiţia locală şi meşteri artizani vor expune publicului sortimente de produse tradiţionale obţinute după reţete proprii şi obiecte realizate manual.
Printre produsele româneşti care se vor regăsi la Târgul de Florii din acest an se numără gemuri, dulceţuri, compoturi, siropuri din fructe, zacuscă, uleiuri presate la rece, turtă dulce, ciocolată, pâine şi prăjituri de casă, brânzeturi, produse din carne, băuturi spirtoase şi vinuri.
Nu vor lipsi costumele populare din zona Ardealului, cojoacele şi curelele din piele, produsele cosmetice bio şi cele din lavandă, articolele sculptate în lemn, precum şi ouăle încondeiate.
Evenimentul de la MADR va reuni, pe lângă partenerii clujeni ai Asociaţiei, mici întreprinzători din alte judeţe, invitaţi speciali, care vor expune, de asemenea, produse realizate manual.
Între expozanţi se va afla, în premieră, şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, iar la standul acesteia vor fi prezentate spre vânzare produse provenite din fermele şi staţiunile sale.
Staţiunea Viticolă Apoldia Maior va expune spre vânzare vinurile albe Docentus, Eruditus şi Traminer Roz, precum şi vin Bag în box servit la pahar, Ferma Cojocna va fi prezentă cu ulei presat la rece, iar din serele Universităţii vor fi aduse roşii cherry.