Venirea iernii poate fi o provocare pentru utilaje, culturi agricole sau animale. Dar, nu și pentru silobag. Asta pentru că, sacii uriași rezistă atunci când e vânt puternic, ploaie, zăpadă din belșug sau chiar, îngheț.
Astăzi, ne-am propus să demontăm una dintre marile temeri ale fermierilor, în ceea ce privește depozitarea în silobag: lipsa rezistenței acestuia, în fața fenomenelor meteo extreme din timpul iernii.
De-a lungul anilor, silobag-ul a dovedit că a făcut față cu brio intemperiilor, având o folie special creată pentru a-i spori rezistența în astfel de situații. Așadar, atât sacul, cât și recolta sau furajele din interior, sunt protejate pe toată perioada depozitării.
Mai exact, silobag-ul a arătat că rezistă la temperaturi de până la -20 de grade Celsius, fără să prezinte nicio urmă de degradare. De asemenea, boabele și-au păstrat nealterate toate proprietățile (culoare, umiditate, miros), neexistând riscul de îngheț.
Nici vântul puternic, care de cele mai multe ori bate cu viteze de zeci de km/h în câmp, loc unde mare parte dintre fermieri își amplasează silobag-urile, nu reprezintă un pericol pentru silobag. Sacul așezat pe orizontală, pe pământ, are o stabilitate ridicată.
Mai mult, chiar dacă ninge încontinuu câteva zile, iar sacii uriași vor fi îngropați în zăpadă, nu este cazul să vă faceți griji. Silobag-ul rezistă excelent sub nămenții de zăpadă și nu este nevoie să fie curățați.
Amenajare terenului, esențială pentru rezistența silobag-ului
Chiar și iarna, poți verifica starea cerealelor