Înlocuitori ai cărnii, precum şniţelul vegetal sau cârnaţii din tofu, sunt din ce în ce mai populari în Germania, deşi consumul de carne continuă să crească, transmite DPA.
Datele oficiale publicate marţi de Oficiul federal de statistică arată că în anul 2024, producţia de înlocuitori ai cărnii a crescut cu 4% în ritm anual, până la 121.600 de tone, adică mai mult decât dublu faţă de cele 60.400 de tone produse în anul 2019.
De asemenea, valoarea produselor care nu conţin carne realizate anul trecut în Germania a fost de 647,1 milioane de euro, în creştere cu 10,9% comparativ cu situaţia din 2023.
Per capita, anul trecut în Germania au fost produse 1,5 kilograme de înlocuitori ai cărnii.
Piaţa pentru înlocuitori ai cărnii din Germania este în continuare devansată cu mult de producţia de carne, care a scăzut uşor cu 1,1% în ritm anual, până la o 44,3 miliarde de euro, de aproximativ 70 de ori mai mare decât cea a înlocuitorilor.
În schimb, consumul de carne a continuat să crească, în principal graţie unei cererii mai mari pentru carnea de pasăre.
Per capita, consumul de carne în Germania a crescut anul trecut cu 300 de grame, până la 53,2 kilograme per persoană, potrivit Oficiului Federal pentru Agricultură şi Alimentaţie.
Vezi aici despre New Holland, Case IH și STEYR vor folosi Starlink pentru internet direct în câmp.