Identificarea unor soluţii eficiente pentru extinderea pieţelor de export, consolidarea relaţiilor internaţionale şi adaptarea la noile reglementări europene şi globale au reprezentat subiecte de discuţii, în cadrul unei întâlniri, dintre reprezentanţi ai sectorului agroalimentar şi cei ai Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Întâlnirea de lucru a avut loc marţi, la sediul ANSVSA, aceasta fiind condusă de vicepreşedintele Autorităţii, Ioan Oleleu.
„Scopul principal al întâlnirii a fost identificarea unor soluţii eficiente pentru extinderea pieţelor de export, consolidarea relaţiilor internaţionale şi adaptarea la noile reglementări europene şi globale, care influenţează în mod direct competitivitatea produselor agroalimentare româneşti”, se menţionează într-o postare pe pagina de Facebook a ANSVSA.
În ceea ce priveşte extinderea exportului de furaje şi produse pentru consum uman, au fost analizate oportunităţi concrete de acces pe noi pieţe strategice, precizează sursa citată.
Totodată, participanţii au subliniat necesitatea unui cadru de susţinere activă din partea autorităţilor, pentru a valorifica pe deplin potenţialul agricol al României.
„Întâlnirea a evidenţiat importanţa dialogului deschis şi constant între instituţiile statului şi mediul privat, ca element esenţial în depăşirea provocărilor actuale şi în transformarea României într-un actor competitiv, respectat şi predictibil pe piaţa internaţională.
ANSVSA îşi reconfirmă angajamentul faţă de sprijinirea exportatorilor români, promovarea celor mai înalte standarde de siguranţă alimentară şi susţinerea unei dezvoltări durabile a sectorului agroalimentar”, se precizează în postarea menţionată.