-2.3 C
București
marți, 14 ianuarie, 2025

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleSyngenta și TraitSeq dezvoltă biostimulatori cu ajutorul inteligenței artificiale

Syngenta și TraitSeq dezvoltă biostimulatori cu ajutorul inteligenței artificiale

Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp

Syngenta, lider global în dezvoltarea de produse biologice pentru agricultură, colaborează cu compania inovatoare de inteligență artificială TraitSeq pentru a exploata întregul potențial al IA în crearea unor biostimulatori inovatori și performanți.

Biomarkeri: cheia pentru sănătatea plantelor

Syngenta își folosește vasta expertiză în biologia plantelor pentru a completa metodele proprietare de IA ale TraitSeq. Acestea sunt concepute să identifice biomarkeri – indicatori specifici ai stării celulare a plantelor.

Când sunt activați, acești biomarkeri oferă informații despre modul în care plantele răspund la eforturile de îmbunătățire a sănătății lor sau la reducerea impactului factorilor de stres abiotici, cum ar fi temperaturile extreme sau seceta.

‹ adv ›

De ce se fac investiții în biostimulatori?

Biostimulatorii sunt produse aplicate pe plante, semințe sau în solul din jurul rădăcinilor, care stimulează procesele naturale ale plantelor.

Aceștia îmbunătățesc eficiența utilizării nutrienților, cresc toleranța la stresul abiotic și contribuie la obținerea unor recolte de calitate superioară.

Cum contribuie inteligența artificială la inovație?

Syngenta dispune de un volum vast de date științifice din domenii precum genomica, proteomica, metabolomica și fenomica.

Prin utilizarea platformei sofisticate de IA a TraitSeq, echipele de cercetători analizează aceste date complexe pentru a descoperi interacțiunile moleculare care influențează capacitatea plantelor de a folosi nutrienții din sol.

Identificarea biomarkerilor specifici le permite cercetătorilor să evalueze rapid și precis eficacitatea noilor biostimulatori.

Angajamentul Syngenta pentru sustenabilitate

Această inițiativă face parte din eforturile Syngenta de a sprijini fermierii în tranziția către practici agricole regenerative.

Recent, compania a lansat Portfolio Sustainability Framework (PSF), care clasifică produsele în funcție de sustenabilitate și alinierea la nevoile părților interesate.

Scopul este de a îmbunătăți portofoliul și de a include produse care să îndeplinească cele mai înalte standarde de sustenabilitate.

Camilla Corsi, Director al Departamentului de Cercetare și Dezvoltare în Protecția Culturilor la Syngenta:

„La Syngenta, accelerăm ritmul inovațiilor pentru a oferi soluțiile de care fermierii au urgent nevoie. Tehnologii precum platforma bazată pe IA a TraitSeq ne permit să revoluționăm cercetarea și să dezvoltăm mai rapid soluții sustenabile, consolidând portofoliul nostru de tehnologii agricole inovatoare.”

Dr. Joshua Colmer, CEO al TraitSeq:

„Acest parteneriat subliniază modul în care platforma noastră versatilă poate transforma dezvoltarea inputurilor agricole, prin identificarea biomarkerilor predictivi care leagă informațiile moleculare de performanța biostimulatorilor.

Ne propunem să optimizăm și să accelerăm dezvoltarea de soluții biologice, sprijinind fermierii în adoptarea unor practici mai sustenabile.”

Colaborarea dintre Syngenta și TraitSeq deschide calea către o agricultură mai sustenabilă, punând inovația tehnologică în slujba fermierilor și a mediului înconjurător.

Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp
‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ISAGRI achiziționează Sencrop pentru a deveni Nr. 1 în agrometeorologie în UE

Groupe ISAGRI, lider european în soluții digitale pentru agricultură,...
‹ adv ›

Inovații și soiuri noi în pomicultură ce au marcat 2024 la nivel mondial

Pentru a nu rămâne în urmă, fiecare industrie trebuie să facă schimbări și să se adapteze vremurilor actuale, iar...

Primul robot autonom pentru vii și livezi, Black Shire, disponibil fermierilor din România

Black Shire RC 3075 este un robot agricol 100% autonom, proiectat pentru a înlocui tractorul tradițional în vii și...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole