10.9 C
București
vineri, 10 ianuarie, 2025

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleIMM România solicită crearea unor programe de susţinere pentru IMM-uri în 2025

IMM România solicită crearea unor programe de susţinere pentru IMM-uri în 2025

Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp

IMM România solicită crearea unor programe de susţinere pentru IMM-uri în 2025, în contextul tendinţei de scădere a Produsului Intern Brut (PIB) care se va accentua în perioada următoare din cauza dezechilibrelor comerciale precum reducerea numărului de firme, a numărului de angajaţi şi a exporturilor slabe.

„Anul 2025 trebuie să fie anul relansării economice prin crearea unor programe de susţinere pentru IMM-uri. Aceste programe suport trebuie să vină într-un ecosistem antreprenorial stabil, economic şi legislativ. Nemodificarea Codului Fiscal este o condiţie necesară pentru asigurarea predictibilităţii planurilor de afaceri şi scăderea numărului de acte normative precum „ordonanţa trenuleţ” şi diminuarea măsurilor de austeritate care afectează mediul economic”, se arată într-un comunicat al confederaţiei patronale.

Astfel, IMM România încurajează investiţiile prin crearea unor stimulente pentru investitori şi propune sprijinirea domeniilor cu potenţial de creştere precum IT-ul, tehnologia verde, agricultura şi turismul prin oferirea de subvenţii IMM-urilor care să stimuleze, de asemenea, inovaţia şi competitivitatea pe pieţele internaţionale.

Conform celor mai recente date publicate de Institutul Naţional de Statistică, Produsul Intern Brut – date ajustate sezonier – nu s-a modificat în trimestrul III 2024, comparativ cu trimestrul I 2024, dar a înregistrat o scădere de 0,1% faţă de trimestrul III 2023.

‹ adv ›

Reprezentanţii IMM România spun că valoarea Produsul Intern Brut poate fi influenţată de valoarea exporturilor şi importurilor.

Conform informaţiilor publicate de INS, valoarea exporturilor în luna noiembrie 2024 a fost de 8,389 miliarde euro şi valoarea importurilor de 11,227 miliarde de euro, existând un deficit de 2,837 miliarde de euro.

Dacă ne raportăm la aceeaşi lună din anul 2023, importurile din luna noiembrie 2024 au crescut cu 6,2%, existând o creştere mai mare faţă de creşterea exporturilor de 1,6%.

De asemenea, în perioada ianuarie-noiembrie 2024, s-a înregistrat o scădere de 1% pentru exporturi şi o creştere de 3,3% la importuri, comparativ cu aceeaşi perioada din anul 2023.

IMM România, respectiv fostul Consiliu Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, este o confederaţie patronală reprezentativă, înfiinţată în anul 1992, pentru a reprezenta unitar şi eficient interesele IMM-urilor şi a mişcării patronale la nivel naţional şi internaţional, de a promova şi susţine dezvoltarea şi creşterea competitivităţii şi performanţei mediului de afaceri din România.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp
‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Trei cazuri de febră aftoasă descoperite în Germania, primele în UE după 2011

Febra aftoasă a fost descoperită în Germania la mai...
‹ adv ›

ANM: 2024 – cel mai călduros an global, cu un impact major asupra agriculturii și mediului

Anul 2024 este cel mai călduros din istoria măsurătorilor meteorologice în România, temperatura medie anuală fiind de 12,99 grade...

Monitorizarea timpurie a gărgărițelor: Prevenirea daunelor la rapiță

USVT PLANT PROTECTION este alături de fermierii români cât și de companiile care activează în domeniul agronomie. În continuare,...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole