15 C
București
vineri, 10 ianuarie, 2025

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleTrei cazuri de febră aftoasă descoperite în Germania, primele în UE după...

Trei cazuri de febră aftoasă descoperite în Germania, primele în UE după 2011

Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp

Febra aftoasă a fost descoperită în Germania la mai mulţi bivoli din apropiere de Berlin, au anunţat vineri autorităţile germane, acestea fiind primele cazuri descoperite în UE după 2011, informează AFP.

„Focarul de boală a fost identificat în regiunea Brandenburg, în apropiere de Berlin. Este vorba de prima semnalare a acestei maladii în Germania după 1988”, a informat purtătorul de cuvânt al Ministerului german al Economiei, Michael Hauck.

Potrivit autorităţilor regionale, trei bivoli au fost descoperiţi că prezintă febră aftoasă.

„Zone de restricţie au fost puse la punct în jurul focarului respectiv”, a precizat Michael Hauck.

„Boala nu este periculoasă pentru omul care consumă carnea şi produsele lactate, dar oamenii pot transmite boala”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

De origine virală, febra aftoasă este una dintre maladiile animale cele mai contagioase. Din acest motiv, ea poate provoca pierderi economice importante.

‹ adv ›

Cu prilejul precedentelor epidemii de febră aftoasă din Europa, peste 2.000 de animale au fost sacrificate pentru a lupta cu maladia în Marea Britanie, în 2007, şi alte sute de animale au fost sacrificate în Bulgaria după o epidemie în 2011, acestea fiind ultimele cazuri cunoscute în UE, potrivit Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (WOAH).

Bivolii sunt crescuţi în Germania din anii 1990, potrivit Guvernului landului Berlin. Bivolii sunt crescuţi pentru laptele şi carnea lor şi de asemenea sunt utilizaţi pentru a controla creşterea ierbii pe câmpuri.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp
‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: 2024 – cel mai călduros an global, cu un impact major asupra agriculturii și mediului

Anul 2024 este cel mai călduros din istoria măsurătorilor...
‹ adv ›

Monitorizarea timpurie a gărgărițelor: Prevenirea daunelor la rapiță

USVT PLANT PROTECTION este alături de fermierii români cât și de companiile care activează în domeniul agronomie. În continuare,...

WindEurope: Capacitățile eoliene ale UE, insuficiente pentru obiectivele de mediu

Energia eoliană a furnizat anul trecut 20% din electricitatea consumată în Europa, dar capacităţile construite în timpul anului au...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole