Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi cei ai Romalimenta vor să colaboreze pentru a asigura un nivel ridicat de conformitate în sectorul produselor din carne, promovând în acelaşi timp o concurenţă loială între producători şi comercianţi, a anunţat vineri autoritatea de control.
Conform sursei citate, discuţiile iniţiate de ANPC cu reprezentanţii structurilor asociative din diverse domenii a continuat, pe 22 noiembrie 2024, cu cei ai Federaţiei Patronatelor din Industria Alimentară – Romalimenta.
Preşedintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, şi reprezentanţii Romalimenta au subliniat importanţa colaborării între autorităţi şi industria alimentară pentru a asigura o informare corectă a consumatorilor privind conţinutul şi originea produselor din carne şi a respecta normele privind starea termică a produselor comercializate şi modul în care pot fi evitate neconformităţile legate de comercializarea cărnii vrac sau ambalate.
De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a discutat despre colaborarea celor două părţi pentru definitivarea ghidului de bune practici în domeniul produselor din carne.
Conform sursei citate, ANPC şi Romalimenta vor continua dialogul pentru a identifica soluţii practice şi pentru a asigura un nivel ridicat de conformitate în sectorul produselor din carne, promovând în acelaşi timp o concurenţă loială între producători şi comercianţi. Citește mai multe știri agricole accesând acest link.