Reprezentanţii industriei de panificaţie au fost încurajaţi să adopte bune practici în etichetare şi în utilizarea aditivilor alimentari, pentru a respecta cerinţele europene şi naţionale şi pentru a câştiga încrederea consumatorilor, în cadrul unei întâlniri între conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi membrii ai asociaţiilor din industria de panificaţie.
Potrivit unui comunicat al ANPC, la sediul instituţiei a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor operatorilor economici din industria de panificaţie, ROMPAN şi ANAMOB.
Printre temele abordate s-au aflat:
- etichetarea corectă a produselor conform Regulamentului 1169/2011, care impune furnizarea de informaţii clare despre ingrediente, alergeni şi valori nutriţionale;
- utilizarea aditivilor în conformitate cu Regulamentul 1129/2011, care stabileşte lista şi condiţiile de utilizare a acestora în produsele alimentare;
- creşterea transparenţei în relaţia cu consumatorii prin oferirea de informaţii complete şi verificabile despre produsele comercializate.
Preşedintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a reiterat angajamentul instituţiei de a colabora activ cu operatorii economici şi asociaţiile de profil pentru a crea un mediu economic corect şi competitiv.
De asemenea, reprezentanţii ROMPAN şi ANAMOB au evidenţiat preocupările şi provocările întâmpinate de membrii asociaţiilor, subliniind dorinţa comună de a îmbunătăţi standardele din industrie.
Citește mai multe știri agricole accesând acest link.