13.2 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFerma Premium Porc de lângă Focșani reia producția: repopulare cu 3.000 de...

Ferma Premium Porc de lângă Focșani reia producția: repopulare cu 3.000 de scrofițe

După o perioadă dificilă marcată de infectarea cu Pesta Porcină Africană la începutul acestui an, ferma Premium Porc din apropierea Focșani a reintrat oficial în circuitul de producție.

„Duminică, 13 octombrie, o zi cu adevărat norocoasă pentru echipa noastră, primele 3.000 de scrofițe cu genetică DanBred de top au început să fete. Este un început promițător care ne oferă speranțe solide pentru viitorul fermei”, menționează Premium Porc.

Repopularea fermei Premium Porc s-a realizat într-un ritm remarcabil, fiind, probabil, una dintre cele mai rapide repopulări ale unei ferme de reproducție din România.

„Acest succes se datorează dedicării extraordinare a colegilor noștri și investițiilor semnificative făcute de companie. Întregul proces de recuperare a demonstrat nu doar rezistența și profesionalismul echipei noastre, dar și angajamentul nostru ferm față de consumatorii români”.

Potrivit companiei, obiectivul rămâne acela de a furniza carne de porc proaspătă, de înaltă calitate, la un preț corect.

„Fiecare porc este născut și crescut aici, în România, și hrănit cu cereale cultivate de fermierii locali. Acest efort nu doar că întărește legătura dintre fermă și comunitatea locală, dar contribuie activ la reconstrucția industriei creșterii porcilor în România, atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu”.

‹ adv ›

Despre Premium Porc

Premium Porc este unul dintre cei mai mari producători de porcine din România. Premium Porc Group a optat pentru un sistem de investiții de tip brownfield. Acesta presupune dezvoltarea și reintegrarea pe piață a fostelor ferme, abandonate și dezafectate sau a căror activitate fusese sistată.

Astfel, ferme care au fost pilonii producției de porci în România au avut o nouă oportunitate de a reintra în activitate, de a contribui la creșterea agriculturii din Romania, de a sprijini comunitățile locale și de a face parte grupul de firme. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bulgaria: Un focar de gripă aviară a fost descoperit la o fermă avicolă

Bulgaria a raportat descoperirea unui focar de gripă aviară...
‹ adv ›

AFIR prelungește termenul pentru finanțarea asigurărilor agricole

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță prelungirea sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru rambursarea primelor de asigurare a...

Bulgaria – unul dintre cele mai dificile sezoane pentru procesatorii de floarea-soarelui

Bulgaria prognozează unul dintre cele mai dificile sezoane pentru procesatorii de semințe de floarea-soarelui din cauza calității scăzute a...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole