Peste 140 de producători şi meşteşugari participă, vineri şi sâmbătă, la Târgul de Toamnă al produselor locale tradiţionale şi la Festivalul Mierii, evenimente devenite tradiţionale în oraş şi care încurajează alimentaţia sănătoasă.
Pe platoul din Piaţa Libertăţii se află standurile cu produse alimentare, cum ar fi lactate, preparate din carne, turtă dulce, pâine de casă şi prăjituri, zacuscă, dulceţuri şi siropuri, dar şi legume şi fructe de sezon.
De asemenea, se oferă spre vânzare şi zeci de produse meşteşugăreşti, de la ţesături, până la vase de ceramică, bijuterii sau obiecte din lemn.
În acest an, la târg se prezintă şi demonstraţii de sculptură în lemn cu drujba, dar şi mai multe concerte şi spectacole de dans popular.
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat că iniţiativa de a organiza astfel de târguri datează de mai mulţi ani şi are rolul, în principal, de a încuraja alimentaţia sănătoasă, iar oamenii să poată să îşi cumpere produse locale de calitate.
Pe de altă parte, s-a dorit crearea de locuri de muncă, astfel încât să se ofere alternative celor care voiau să plece la muncă în străinătate.
Citește mai multe știri agricole accesând acest link.