17.5 C
București
sâmbătă, 5 octombrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFlorin Barbu a participat în Republica Moldova la Conferința tematică privind promovarea...

Florin Barbu a participat în Republica Moldova la Conferința tematică privind promovarea unui cadru agricol rezilient

În data de 4 octombrie 2024, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, a participat, în Republica Moldova (RMD), la întrevederea dintre premierul României, Marcel Ciolacu și prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, la sediul Guvernului Republicii Moldova.  

În a doua parte a zilei, programul ministrului Florin Barbu a inclus participarea la Conferința tematică privind promovarea unui cadru agricol rezilient, reforma sectorului agricol și bune practici, eveniment organizat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova, în contextul procesului de integrare europeană.

Conferința a reunit reprezentanți la nivel înalt din țările baltice, cu participarea comisarului european pentru agricultură și dezvoltare rurală și a avut formatul unei dezbateri interactive cu fermierii din Republica Moldova.

‹ adv ›

Invitații au împărtășit din experiența țărilor lor în cadrul procesului de integrare, precum și angajamentele politice pe parcursul procesului de negociere a aderării la UE, pe domeniul agriculturii.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova acordă o importanță deosebită acestui eveniment, având în vedere determinarea de a consolida eforturile de asigurare a implementării legislației comunitare ca instrument important pentru dezvoltarea unui sector agroalimentar durabil și rezilient, în conformitate cu cerințele și standardele Uniunii Europene.  

În lucrările Conferinței, ministrul Barbu a subliniat angajamentul României pentru sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova, în baza procesului de reforme și a priorităților asumate în implementarea agendei de aderare și armonizare a sectorului agroalimentar al Republicii Moldova.

„Mă bucur că am avut ocazia să împărtășesc viziunea noastră cu privire la etapele ce trebuie parcurse de Republica Moldova pentru alinierea sectorului agroalimentar la cerințele și standardele Uniunii Europene”, a declarat ministrul Florin Barbu.

Totodată, ministrul a punctat în intervenția sa importanța proiectelor cu finanțare prin programul de asistență pentru dezvoltare gestionat de Ministerul Afacerilor Externe și alte resurse atrase de Republica Moldova.

În cadrul discuțiilor, ministrul român al agriculturii a explicat că se va avea în vedere schimbul de informații și bune practici, organizarea de sesiuni de instruire pentru armonizarea legislației cu cea europeană (consolidare instituțională, fitosanitar, material săditor, cercetare, promovare, vegetal, zootehnie, industrie alimentară etc), iar domeniile de interes vor fi identificate prin consultare cu reprezentanții ministerului omolog din Republica Moldova.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, efectuează vineri o vizită de lucru în Republica Moldova

O delegaţie condusă de ministrul Agriculturii, Florin-Ionuţ Barbu, va...
‹ adv ›

Ministrul Agriculturii solicită intervenția CE pentru reglementarea importurilor de ouă și carne de pasăre din Ucraina

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, susţine că este nevoie de o intervenţie a Comisiei Europene în privinţa importurilor ucrainene de...

Sprijin financiar de 2 miliarde de lei pentru fermierii afectați de calamități naturale

În Ședința Guvernului din 2 octombrie 2024 a fost aprobată Hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole