21.6 C
București
joi, 3 octombrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBursele din Asia scad, cotaţia ţiţeiului creşte, pe fondul riscurilor din Orientul...

Bursele din Asia scad, cotaţia ţiţeiului creşte, pe fondul riscurilor din Orientul Mijlociu

Bursele din Asia înregistrau miercuri dimineaţa scăderi semnificative, urmând tendinţa de pe Wall Street, iar cotaţiile la ţiţei au crescut, într-un moment în care sporesc temerile privind un conflict generalizat în Orientul Mijlociu, în condiţiile în care Iranul a început marţi să lanseze rachete asupra Israelului, transmite Reuters.

Investitorii se îndreaptă către active mai sigure, cotaţia aurului a ajuns aproape de un nivel record ridicat, dolarul s-a apreciat semnificativ faţă de euro.

Indicele principal Nikkei-225 al Bursei japoneze înregistra un declin de 1,5%, indicele KOSPI din Coreea de Sud a scăzut cu 1,3% iar Bursa din Australia înregistra un recul de 0,3%. Indicele MSCI din regiunea Asia-Pacific a scăzut cu aproximativ 0,5%.

‹ adv ›

Bursele din China şi Hong Kong sunt închise marţi datorită unor sărbători publice.

În contextul volatilităţii de pe pieţe, evoluţiile geopolitice afectează economia, câştigurile companiilor sau răspunsul băncilor centrale, în principal pentru că jucătorii de pe piaţă nu evaluează corespunzător riscurile legate de aceste evenimente”, a apreciat Chris Weston, de la Pepperstone.

La bursa ICE Futures, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna decembrie a crescut marţi cu 1,86 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 73,56 dolari. Avansul a continuat miercuri, cotaţia barilului ajungând la 74,33 dolari.

La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotaţia barilului de petrol light sweet crude cu livrare în luna noiembrie a crescut marţi cu 1,66 dolari, la 69,83 dolari, apoi a urcat la 70,73 dolari.

Uncia de aur a scăzut uşor, cu 0,16%, la 2.658,63 dolari, după ce anterior a urcat cu peste 1%, aproape de nivelul ridicat record de luna trecută, de 2.685,42 dolari. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Regulamentul UE privind defrișările – Comisia Europeană cere încă 12 luni pentru tranziție

Având în vedere feedback-ul primit de la partenerii internaționali...
‹ adv ›

Sprijin financiar de 2 miliarde de lei pentru fermierii afectați de calamități naturale

În Ședința Guvernului din 2 octombrie 2024 a fost aprobată Hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă...

Buget suplimentat pentru reducerea accizei la motorină: 192,5 mln de lei pentru agricultură

În Ședința Guvernului din 2 octombrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea alin. (14) și alin.(11) ale art. 10...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole