26.3 C
București
joi, 3 octombrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUngaria sacrifică 25.000 de raţe din cauza unui focar de gripă aviară...

Ungaria sacrifică 25.000 de raţe din cauza unui focar de gripă aviară în estul ţării

Autorităţile veterinare din Ungaria au anunţat miercuri că vor fi sacrificate circa 25.000 de raţe în provincia Bekes din estul ţării, unde a fost detectată la o fermă prezenţa tulpinii H5N1 a virusului gripei aviare înalt patogene, transmite agenţia EFE.

Potrivit Oficiului Naţional de Securitate a Lanţului Alimentar (NEBIH) din Ungaria, prezenţa virusului a fost confirmată la o fermă în localitatea Fuzesgyarmat, situată la circa 180 de kilometri est de Budapesta.

Acesta este primul focar de gripă aviară confirmat de autorităţile ungare toamna aceasta. În jurul fermei afectate a fost constituită o zonă de protecţie şi de monitorizare.

‹ adv ›

Pe de altă parte, NEBIH a anunţat în acelaşi timp că în ultimele 30 de zile a fost confirmată prezenţa virusului H5N1 în ferme din patru state membre ale UE, respectiv Republica Cehă, Danemarca, Franţa şi Germania.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Australia raportează un nou caz de gripă aviară la o fermă avicolă

Un nou caz de gripă aviară înalt patogenă a...
‹ adv ›

Botoşani: Focar de gripă aviară într-o gospodărie din Băluşeni

Un focar de gripă aviară a fost înregistrat în localitatea Băluşeni, a anunţat, joi, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi...

Ungaria anunţă descoperirea unui focar de gripă aviară înalt patogenă H5N1

Ungaria a descoperit un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N1 la o fermă de fazani din judeţul Jasz-Nagykun-Szolnok,...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole