21.6 C
București
joi, 3 octombrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRomânia și Germania colaborează pentru viitorul agriculturii europene

România și Germania colaborează pentru viitorul agriculturii europene

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț BARBU, a primit astăzi, 30 septembrie 2024, la sediul MADR o delegație condusă de Peter Hauk, ministrul pentru alimentație, afaceri rurale și protecția consumatorilor al landului Baden-Württemberg (R.F. Germania).

Subiectele de discuție au făcut referire la liniile de orientare pentru viitoarea Politică Agricolă Comună, care în opinia ambilor miniștri reprezintă un demers esențial pentru a adapta politicile Uniunii Europene astfel încât să răspundă mai bine unui cadru socio-economic și de mediu în continuă schimbare, precum și numeroaselor probleme cu care se confruntă fermierii din UE.

Ministrul Florin Barbu a împărtășit părții germane experiența României din actualul exercițiu financiar multianual, afirmând că pentru a-și dovedi eficiența, PAC trebuie să beneficieze de un buget mult mai consistent și de reguli simplificate care să poată fi ușor de înțeles și aplicat de către fermieri.

‹ adv ›

În acest context, a fost menționată importanța continuării convergenței externe, pentru reducerea decalajului dintre fermierii din diferitele state membre care acționează pe o piață comună. 

Totodată, ministrul Barbu a apreciat că trebuie pus accent pe obiective fundamentale pentru un sector agricol european în măsură să asigure securitatea alimentară cu produse de calitate, accesibile tuturor categoriilor de consumatori.

De asemenea, ministrul român a subliniat interesul major pentru dezvoltarea sectorului zootehnic și demersurile făcute la nivelul UE pentru achiziția de animale de reproducție din fonduri europene, precum și obiectivul prioritar al Guvernului pentru investițiile în procesarea produselor alimentare.

Cei doi oficiali au agreat necesitatea corelării bugetului PAC, pus la dispoziție, cu cerințele pentru fermieri și identificarea unor soluții pentru o simplificare reală a mecanismelor de implementare a acestei politici. 

Cele două părți și-au exprimat aprecierea față de dialogul constant la toate nivelurile concluzionând că legăturile economice solide reprezintă un pilon de bază al cooperării bilaterale. 

Florin Barbu a transmis că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale asigură sprijinul instituțional pentru o bună prezentare a sectorului agricol românesc și a oportunităților de colaborare între agenții economici în cadrul târgurilor și expozițiilor de profil organizate în Germania, trecând în revistă manifestările expoziționale din domeniul agricol la care a participat România în ultimii ani. 

Pe parcursul discuției, cei doi omologi au atins și subiecte ce vizează domeniul irigațiilor, investițiile în tehnologizare, modalități pentru transferul cercetării în practică în beneficiul fermierilor, inițierea de contacte pentru relații comerciale între agenții economici din România și Germania etc.

Ministrul Barbu a declarat că în afara relațiilor de cooperare la nivel federal, MADR are relații de cooperare și cu unele landuri germane, respectiv Bavaria pe partea de industrie alimentară, zootehnie, cercetare și inovare și Baden-Württemberg, în ceea ce privește agricultura ecologică și cercetarea agricolă. 

În egală măsură, ministrul român a apreciat că există încă un potențial semnificativ neexploatat pentru creșterea și diversificarea în continuare a comerțului bilateral și a investițiilor.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

1 COMENTARIU

  1. România colonie hahaha
    170mld euro datorie hahaha
    Agricultura pt străini, nu pt români
    Resursele pt străini, nu pt români
    Politicienii ne au vândut total, dar voi ne spuneți că boicotam UE care ne da bani pt investiții hahaha și de ce nu le suntem recunoscători deși și Ro cotizează.
    Cine știe ce înțelegeri împotriva românilor au mai semnat prin contracte politicienii ro cu cei străini. Aflăm doar când finalul w dezastruos pt români.
    Hahaha noaptea mintii! In pandemie, politicienii au distrus economiile statelor

    Deficitul se adâncește in capitalism pt că ăsta este sistemul. Plebea sa sufere, elitele sa exulte
    Nu se va acoperi niciodată deficitul.

    Ne credeți pe toți dobitoci.
    Agro..faliment poate. România e in faliment, dar shhhh sa nu afle plebea proasta că poate se revolta. Trebuie sa taxam și să impozitam plebea pt deficitul care nu se va acoperi NICIODATĂ!

    AUSTERITATE pt plebe, suferința și sclavie la bănci pt plebe. Asta e viața?

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Sprijin financiar de 2 miliarde de lei pentru fermierii afectați de calamități naturale

În Ședința Guvernului din 2 octombrie 2024 a fost...
‹ adv ›

Buget suplimentat pentru reducerea accizei la motorină: 192,5 mln de lei pentru agricultură

În Ședința Guvernului din 2 octombrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea alin. (14) și alin.(11) ale art. 10...

Consiliul Laptelui: Fermierii și autoritățile colaborează pentru soluții în sectorul bovinelor

Marți, 01 octombrie 2024, a avut loc prima reuniune a Consiliului Laptelui – grup consultativ pentru sectorul zootehnic, specia...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole