21.6 C
București
joi, 3 octombrie, 2024

-

HomepageAdvBASF se pregătește pentru un posibil IPO al diviziei Agricultural Solutions

BASF se pregătește pentru un posibil IPO al diviziei Agricultural Solutions

BASF, unul dintre liderii mondiali în industria chimică, a anunțat că ia în considerare o ofertă publică inițială (IPO) pentru divizia sa de Soluții Agricole.

Acest pas face parte din noua strategie a companiei de a oferi afacerilor sale independente mai multă flexibilitate strategică și operațională.

Dr. Markus Kamieth, Președintele Consiliului Director al BASF:

„Agricultural Solutions deține o poziție de lider pe piața agricolă și are un portofoliu puternic de inovații”, a declarat acesta în cadrul Zilei Piețelor de Capital din Ludwigshafen.

„Vom finaliza separarea legală și a sistemelor ERP a acestei divizii până în 2027. Ca următor pas, vizăm pregătirea pentru o potențială IPO. Pe termen mediu, listarea unei participații minoritare este o opțiune”.

Decizia de a pregăti divizia pentru o posibilă IPO reflectă strategia BASF de a maximiza valoarea afacerilor sale independente, care deservesc industrii specifice și concurează cu jucători specializați.

Prin această mișcare, BASF își propune să ofere diviziei Agricultural Solutions acces la resurse suplimentare și flexibilitatea necesară pentru a răspunde mai eficient cerințelor pieței agricole globale.

Divizia Agricultural Solutions este recunoscută pentru inovațiile sale în domeniul protecției culturilor și agriculturii sustenabile, având un impact semnificativ asupra creșterii și profitabilității companiei.

Potrivit BASF, pregătirea pentru o IPO ar putea accelera dezvoltarea acestei divizii și ar putea consolida poziția sa pe piață.

În cadrul noii sale strategii, BASF a subliniat importanța gestionării riguroase a portofoliului și a creșterii profitabile.

Compania intenționează să distribuie cel puțin 12 miliarde de euro către acționari între 2025 și 2028, prin dividende și răscumpărări de acțiuni, și să se concentreze pe eficiență operațională și inovare.

Vezi și BASF stabilește noi direcții pentru gestionarea portofoliului.

  • Citește despre ->
  • BASF
Sergiu Jaman
Sergiu Jaman
Consultant AgTech

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bayer ForwardFarming – despre agricultura regenerativă la ferma fraților Peeters, Belgia

Pe 26 septembrie 2024, ferma Hof ten Bosch, amplasată...

Grup Șerban Holding investește 62,5 mln de euro în procesarea și depozitarea cartofilor

Grup Șerban Holding, unul dintre liderii industriei agroalimentare din România, investește 62,5 milioane euro, în următorii patru ani, prin...

BLACK SEA OIL TRADE 2024: au rămas doar două săptămâni până la întâlnirea liderilor pieței oleaginoaselor

În doar două săptămâni, pe 15 octombrie, Bucureștiul va deveni epicentrul pieței globale a semințelor oleaginoase, odată cu desfășurarea...

Corteva Agriscience: Instrumentele necesare fermierilor români pentru combaterea risipei alimentare 

În fiecare an, pe 29 septembrie, țările din întreaga lume sărbătoresc Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare, o...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole