28 C
București
marți, 24 septembrie, 2024

-

HomepageAdvAgroland Agribusiness atribuie cu titlu gratuit peste 40.000 de acţiuni unor salariaţi

Agroland Agribusiness atribuie cu titlu gratuit peste 40.000 de acţiuni unor salariaţi

Agroland Agribusiness va atribui acţiuni, cu titlu gratuit, angajaţilor care şi-au exercitat opţiunile ce le-au fost acordate în anul 2023, ca urmare a rezultatelor profesionale obţinute în anul 2022, potrivit unui comunicat al companiei, remis luni Bursei de Valori Bucureşti.

„Societatea Agroland Agribusiness SA, atribuie cu titlu gratuit un număr de 40.213 acţiuni nominative, ordinare, dematerializate şi libere de sarcini emise de societate, cu o valoare nominală de 0,1 lei fiecare, angajaţilor săi care şi-au exercitat opţiunile care le-au fost acordate în anul 2023 urmare rezultatelor profesionale obţinute în anul 2022.

În conformitate cu materialele informative care au stat la baza adoptării hotărârii asociaţilor nr. 1 din data 18.03.2021 de aprobare a Planului de recompensare cu opţiuni a persoanelor cheie în societatea Agroland Agribusiness SA – Stock Option Plan – motivele acordării de opţiuni vizează stimularea performanţei şi recompensarea persoanelor nominalizate de Administratorul unic care sunt considerate a avea un impact potenţial semnificativ asupra rezultatelor operationale şi financiare ale societăţii.

În aplicarea hotărârii menţionate, a fost emisă Decizia Administratorului unic nr. 1/15.05.2023 prin care au fost stabilite persoanele eligibile, luând în considerare experienţa profesională relevantă şi responsabilitatea organizaţională a fiecărei persoane nominalizate, astfel cum sunt prevăzute în fişa postului unui angajat ca parte a termenilor de contractare şi care are un impact potenţial semnificativ asupra rezultatelor operationale şi financiare ale societăţii”, se arată în raport.

De asemenea, implementarea Planului de recompensare cu opţiuni a persoanelor cheie în societatea „Agroland Agribusiness” SA – Stock Option Plan – prezintă avantajul unor cheltuieli operaţionale mai reduse şi al optimizării fiscale, permisă de prevederile Codului fiscal în vigoare.

Conform Codului Fiscal (Legea 227/2015), „stock option plan” reprezintă „un program iniţiat în cadrul unei persoane juridice prin care se acordă angajaţilor, administratorilor şi/sau directorilor acesteia sau ai persoanelor juridice afiliate ei, prevăzute la pct. 26 lit. c) şi d), dreptul de a achiziţiona la un preţ preferenţial sau de a primi cu titlu gratuit un număr determinat de titluri de participare, definite potrivit pct. 40, emise de entitatea respectivă”.

Potrivit documentului, avantajele acordate sub forma opţiunilor în cadrului unui „Stock Option Plan” nu sunt considerate venituri impozabile, la momentul acordării opţiunii şi la momentul exercitării opţiunii de către beneficiar, conform dispoziţiilor art. 76 alin. 4 lit. r) din Codul fiscal, fiind exceptate şi de la plata contribuţiilor de asigurări sociale, în conformitate cu prevederile art. 142 Cod Fiscal.

Valorile mobiliare acordate în cadrul unui program Stock Option Plan devin impozabile doar la momentul la care beneficiarul decide să vândă aceste valori.

„Având în vedere notificările de exercitare a opţiunii acordate de Societate, Administratorul unic a adoptat Decizia nr. 16/23.09.2024 prin care s-a constatat că angajaţii au exercitat opţiuni aferente anului 2022 în cuantum de 40.213 acţiuni”, conform raportului.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

Agroland Agribusiness
Agroland Agribusinesshttps://agribusiness.agroland.ro
Agroland Agribusiness, companie antreprenorială românească, parte a grupului Agroland, specializată în vânzarea de inputuri pentru agricultură.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Lamdex Extra: Protecție eficientă împotriva dăunătorilor în culturile de rapiță

Rapița este și anul acesta cultura de bază în...

Jabbar Kanani: Agricultura românească între criză și redresare

Agricultura românească se află, astăzi, într-un punct critic. Nu este prima oară când ne confruntăm cu secetă, dar provocările...

TalentA 2024: Granturi de 15.000 USD pentru femeile inovatoare în agricultură

Corteva Agriscience, compania internațională de cercetare și dezvoltare în domeniul agriculturii, anunță lansarea celei de-a cincea ediții a programului...

Bayer anunță un parteneriat strategic cu Agricolumn

Bayer anunță parteneriatul strategic cu Agricolumn, companie de prestigiu în analiza pieței agricole din România și din regiune. Prin...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole