15.5 C
București
miercuri, 25 septembrie, 2024

-

HomepageAdvLamdex Extra: Protecție eficientă împotriva dăunătorilor în culturile de rapiță

Lamdex Extra: Protecție eficientă împotriva dăunătorilor în culturile de rapiță

Rapița este și anul acesta cultura de bază în ferme și cea care aduce primele și cele mai mari beneficii economice.

Odată cu precipitațiile din ultima perioadă s-au înființat suprafețe importante cu rapiță în toate zonele țării.

După perioada lungă de secetă, anterioară momentului semănatului, dăunătorii s-au proliferat excesiv și au nevoie de noi culturi verzi pentru a-și continua ciclul de viață.

Pentru a proteja cultura încă din primele faze de vegetație, vă recomandăm să monitorizați câmpurile, iar pentru a combate eficient insectele dăunătoare în culturile de rapiță, este important să aplicați tratamentele potrivite la avertizare, adică la momentul când se observă apariția dăunătorilor în cultură.

Aceștia sunt o parte din dăunătorii vizați și recomandările de combatere:

Puricele negru al rapiței (Phyllotreta atra) – Atacă plantele încă din faza de cotiledoane, perforând frunzele și provocând un aspect ciuruit.

Puricele vărgat al rapiței (Phyllotreta nemorum) – Atacul său începe toamna și continuă pe tot parcursul sezonului de vegetație, afectând frunzele și tulpinile.
Viespea rapiței (Athalia rosae) – Larvele acestei viespi consumă frunzele, bobocii florali și chiar păstăile tinere, provocând pierderi mari de producție.

Gândacul roșu al rapiței (Entomoscelis adonidis) – Este un alt dăunător care poate apărea în culturile de rapiță toamna, afectând frunzele și tulpinile.

Musca rădăcinilor (Delia radicum) – Atacă rădăcinile plantelor, ceea ce poate duce la uscarea și moartea acestora.

Afide (Sitobion avenae, Metopolophium dirhodum, Rhopalosiphum padi etc) – Vectori de transmitere ai virozelor, atât în culturile de cereale cât și în cele de rapiță, pot produce pagube însemnate. Viroza este cauzată de mai mulți viruși strâns înrudiți, care sunt transmiși de peste 20 de specii diferite de afide. 

Lamdex Extra

Lamdex Extra este un insecticid piretroid, cu eficacitate garantată și o puternică acțiune de contact și ingestie asupra unei game largi de dăunători. După aplicare, substanța activă penetrează rapid cuticula insectei, acționând asupra sistemului nervos, dăunătorii încetează să se hrănească, după care paralizează și mor.

Lamdex Extra se aplică la culturile de rapiță în doza de 0,3 kg/ha.

Pentru mai multe informații accesați www.ADAMA.com.

ADAMA
ADAMAhttps://www.adama.com/romania/ro
ADAMA este lider global în industria de produse pentru protecția plantelor, oferind soluții fermierilor din întreaga lume pentru a combate buruienile, insectele dăunătoare și bolile.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bayer își consolidează platforma agronomică digitală FieldView™ printr-un acord cu Grupul Kverneland

Bayer a anunțat o îmbunătățire semnificativă a platformei sale...

Agroland Agribusiness atribuie cu titlu gratuit peste 40.000 de acţiuni unor salariaţi

Agroland Agribusiness va atribui acţiuni, cu titlu gratuit, angajaţilor care şi-au exercitat opţiunile ce le-au fost acordate în anul...

Jabbar Kanani: Agricultura românească între criză și redresare

Agricultura românească se află, astăzi, într-un punct critic. Nu este prima oară când ne confruntăm cu secetă, dar provocările...

TalentA 2024: Granturi de 15.000 USD pentru femeile inovatoare în agricultură

Corteva Agriscience, compania internațională de cercetare și dezvoltare în domeniul agriculturii, anunță lansarea celei de-a cincea ediții a programului...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole