27.6 C
București
joi, 12 septembrie, 2024

-

HomepageAdvCorteva investește 800.000 de dolari în modernizarea stației de semințe din Afumați

Corteva investește 800.000 de dolari în modernizarea stației de semințe din Afumați

Compania internațională de inovație agricolă Corteva Agriscience anunță modernizări la unitatea sa de producție de semințe din Afumați, România.

Odată finalizată, investiția de până la 800.000 de dolari va contribui la îmbunătățirea calității și eficienței producției de porumb Pioneer®.

De la începutul lunii august, linia de condiționare a Corteva a fost dotată cu cel mai avansat sorter optic din gama sa, capabil să detecteze și să elimine chiar și cele mai mici imperfecțiuni ale semințelor, cu o rezoluție optică de 0,06 mm.

Integrarea acestui sortator optic în linia de condiționare de la stația Afumați va ajuta la asigurarea unui proces de procesare a semințelor mai rapid și mai precis, cu noi criterii de performanță bazate pe dimensiune și controlul defectelor.

În plus, sistemul avansat de software permite controlul și reprogramarea de la distanță, oferind o flexibilitate mai mare în gestionarea procesului de producție.

Acest nivel de precizie depășește capacitățile ochiului uman, asigurând cele mai înalte standarde de calitate pentru semințele destinate fermierilor din România și din alte 21 de țări din Europa și Asia.

„Capacitatea îmbunătățită a stației de procesare de semințe din Afumați ne va permite să satisfacem cererea tot mai mare pe plan intern și internațional pentru semințele de înaltă calitate marca Pioneer®”, a declarat Jean Ionescu, Country Leader, România și Republica Moldova.

„Ne angajăm să îmbunătățim în mod constant dotările puse la dispoziție echipei și operațiunilor noastre pentru a oferi fermierilor români soluții agricole de cea mai înaltă calitate.”

Noul echipament va adăuga valoare procesului de producție, ajutând Corteva să livreze semințe de o puritate superioară, esențiale pentru culturi sănătoase și productive.

Acest lucru reprezintă un alt pas în misiunea Corteva de a oferi fermierilor soluții inovatoare și durabile, adaptate provocărilor actuale și viitoare din agricultură.

Inaugurată în 2002, unitatea de producție din Afumați este un simbol al inovației și excelenței în procesarea semințelor. Corteva continuă să investească în tehnologii avansate în România pentru a răspunde cerințelor în creștere ale fermierilor.

Cu o investiție de peste 84 de milioane de dolari în cei 22 de ani de funcționare, unitatea este echipată cu echipamente de ultimă generație, inclusiv sortere optice, mașini de tratare de înaltă performanță și o capacitate avansată de producție pentru semințele de floarea-soarelui, soia și rapiță.

Sprijinită de o echipă dinamică de aproximativ 300 de angajați permanenți și sezonieri la nivel național, stația asigură un ciclu de producție fluid pentru hibrizii Pioneer®.

Corteva Agriscience
Corteva Agrisciencehttps://www.corteva.ro
Corteva Agriscience oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu de produse agricole din industrie.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

TRINITY: Soluția ADAMA pentru combaterea buruienilor în culturile de cereale

Condițiile climatice în continuă schimbare aduc modificări în tehnologia...

Norofert, parteneriat cu IFC pentru susținerea practicilor agricole durabile și combaterea schimbărilor climatice 

Norofert, principalul producător de inputuri organice pentru agricultură și furnizor de biotehnologie pentru agricultura din România, listat la Bursa...

Agil 100 EC – Cel mai rapid graminicid cu eficacitate imediată asupra buruienilor

Cultura de rapiță, o cultură foarte importantă în fiecare fermă din România, vine în rotație după culturile de cereale,...

Libra Internet Bank a raportat un profit net în scădere cu aproape 7%, în primul semestru din 2024

Libra Internet Bank a raportat un profit net de 149,5 milioane lei, în primele şase luni ale acestui an,...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole