27.6 C
București
joi, 12 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleSprijin de 8,3 milioane lei pentru producătorii de usturoi din Buzău

Sprijin de 8,3 milioane lei pentru producătorii de usturoi din Buzău

Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Buzău a plătit 8.322.442,02 lei (1.686.959 de euro) din bugetul naţional, reprezentând echivalentul în lei al sumei de 1.500 euro/ha, pentru compensarea parţială a pierderilor suferite la cultura de usturoi, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Potrivit reprezentanţilor DAJ Buzău, peste 360 de producători locali au beneficiat de schema de sprijin financiar acordată prin intermediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

„Numărul beneficiarilor: 364 de producători agricoli. Schema de ajutor de stat a fost instituită prin OUG nr. 13/2024.

Pentru obţinerea ajutorului suplimentar de 1.500 euro/ha, beneficiarii trebuie să depună la DAJ documentele privind obţinerea şi valorificarea producţiei de minimum 3 kg/10 mp usturoi, până la data limita de 2 decembrie 2024”, informează DAJ.

Pentru a beneficia de ajutorul de stat, fermierii trebuie să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu usturoi, să înfiinţeze culturi de usturoi pe o suprafaţă de minimum 0,3 ha în toamna anului 2023-primăvara anului 2024 şi să menţină cultura de usturoi înfiinţată până la data efectuării plăţii.

‹ adv ›

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Cultura de spanac de toamnă – sfaturi pentru recolte bune

Cultura de spanac, datorită unei perioade relativ scurte de...
‹ adv ›

Făinarea tomatelor – sfaturi pentru control

Făinarea tomatelor este o boală produsă de ciuperca Leveillula taurica ce atacă toate organele aeriene ale plantei, dar în special frunzele. În...

Tuta absoluta – cum a dobândit rezistență la insecticide

Molia minieră a tomatelor Tuta absoluta din ordinul Lepidoptera, familia Gelechiidae, este un dăunător cu impact economic mare în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole