28.1 C
București
marți, 10 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleEgiptul, în nou parteneriat, pentru a importa grâu din Turcia

Egiptul, în nou parteneriat, pentru a importa grâu din Turcia

Egiptul ia în considerare importul de grâu din Turcia, pe lângă alte surse, a declarat Hossam Elgrahy, vicepreședintele Autorității Generale pentru Aprovizionare (GASC), într-o conversație cu Asharq Bloomberg.

Elgrahy a menționat că rezervele Egiptului includ grâu pentru 6,3 luni, zahăr pentru 13 luni, ulei pentru 6,2 luni, suficientă carne congelată și vie pentru 10 luni și provizii adecvate de carne de pasăre pentru 10 luni.

Pentru a satisface cererea, Egiptul și-a crescut importurile de grâu cu aproximativ 28,3% în prima jumătate a anului 2024, datorită creșterii disponibilității dolarului în bănci și scăderii prețurilor globale la grâu.

‹ adv ›

În prima jumătate a anului 2024, Egiptul a importat 6,8 milioane de tone, în creștere de la 5,3 milioane de tone în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unui oficial guvernamental citat de Asharq.

La începutul lunii august, Ministerul Aprovizionării și Comerțului Intern a majorat prețurile de vânzare ale grâului (atât local, cât și importat) utilizat pentru pâinea subvenționată cu 20%, la 13.750 LE (€ 252,77) per tonă, începând din august, conform unui document guvernamental.

Documentul a mai dezvăluit că morile au crescut prețul făinii furnizate brutăriilor locale la 16.000 LE (€ 311.11) per tonă la începutul lunii august, de la 11.800 LE per tonă, marcând o creștere de 35%.

Amintim că, la începutul lunii august Egiptul a anunțat intenția de a achiziționa aproape o treime din necesarul său anual de grâu într-o singură tranzacție.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Barbu: Este necesar să urgentăm distribuirea fondurilor europene destinate despăgubirilor

Seceta severă a afectat puternic fermierii din majoritatea statelor...
‹ adv ›

INS: Producţia de carne de pasăre a României s-a majorat cu peste 9,2% în iulie 2024

Producţia de carne de pasăre s-a majorat în iulie 2024, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, dar şi...

Corteva investește 800.000 de dolari în modernizarea stației de semințe din Afumați

Compania internațională de inovație agricolă Corteva Agriscience anunță modernizări la unitatea sa de producție de semințe din Afumați, România....
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole