14.5 C
București
duminică, 15 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAFIR lansează sesiunii de cereri pentru înființarea grupurilor de producători

AFIR lansează sesiunii de cereri pentru înființarea grupurilor de producători

AFIR anunță lansarea sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol sau pomicol, activitate finanțată în cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Sesiunea se desfășoară în intervalul 19 august 2024, ora 9.00 – 18 noiembrie 2024, ora 16.00. Precizăm că alocarea disponibilă pentru acest apel este de 11.744.706 euro disponibilă prin intervenția DR-33 „Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol sau pomicol”.

Finanțarea acordată prin DR-33 este 100% nerambursabilă și este limitată la 100.000 euro/ an, dar fără să depășească 10% din valoarea producției comercializate în primii cinci ani de la recunoaștere.

‹ adv ›

Sprijinul se acordă sub formă de sumă forfetară, degresiv, plătit în tranșe anuale, pentru o perioadă care nu poate depăși 5 ani de la data la care grupul de producători a fost recunoscut de MADR, acordat în baza unui plan de afaceri.

Vezi aici ultimele știri AFIR.

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

AFIR primeşte solicitări de finanţare pentru rambursarea primelor de asigurare din cadrul PNDR

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) lansează sesiunea de primire a cererilor de finanţare pentru rambursarea primelor de asigurare...

AFIR a plătit fermierilor şi comunităţilor locale peste 48,5 mln de euro, în luna iulie

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a plătit, în perioada 1-30 iulie 2024, beneficiarilor Fondului European Agricol pentru Dezvoltare...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole