17 C
București
luni, 16 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleDaniel Buda: România ar putea pierde 500 de mln de euro fonduri...

Daniel Buda: România ar putea pierde 500 de mln de euro fonduri europene

Europarlamentarul PNL Daniel Buda, șef al PNL Cluj, atenționează că agricultura din România traversează o perioadă de criză, notează puterea.ro.

Țara noastră riscă să piardă 500 de milioane de euro din Programul Național de Dezvoltare Rurală, aferenți perioadei 2014-2020, bani destinați mai multor domenii agricole, inclusiv infrastructurii de irigații, a transmis Daniel Buda.

Într-o postare pe contul său de Facebook, Daniel Buda a scris:

„România nu își permite să piardă banii europeni destinați agriculturii, mai ales că vedem ce ravagii face seceta atunci când nu ai sisteme de irigații dezvoltate pentru secolul în care trăim!

Așa cum am mai avertizat deja, România riscă să piardă 500 de milioane de euro din Programul Național de Dezvoltare Rurală, aferenți perioadei 2014-2020, bani destinați mai multor domenii agricole, inclusiv infrastructurii de irigații.”

‹ adv ›

În continuarea mesajului său, Daniel Buda spune:

„Confirmarea a venit chiar de la Direcția Generală Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene, care a trimis României o scrisoare avertisment în legătură cu potențiale dezangajări a fondurilor PDR la sfârșitul perioadei de programare 2014-2022 în 2025.

Este inadmisibil ca PNL să se lupte la Bruxelles pentru trimiterea în țară a cât mai multor fonduri pentru agricultură, iar banii să nu fie cheltuiți la nivel național.

CE transmite României că Direcția Generală Agricultură și Dezvoltare Rurală (DG AGRI) înțelege că situația nefericită din perioada 2007-2013, când s-au pierdut bani din cauza proiectelor nefinalizate, riscă să se repete, proiectele neprogresând bine în ceea ce privește punerea în aplicare, deși s-au plătit avansuri.

Tocmai de aceea, DG AGRI își manifestă dorința de a sprijini România în identificarea unor soluții de reducere sau de evitare a riscului unei astfel de dezangajări semnificative. Și propune una dintre soluțiile imediate, contactul strâns cu beneficiarii”.

„Atragem atenția, încă o dată, că România nu își permite să piardă banii europeni destinați agriculturii și sistemelor de irigații, în mod special!

Riscul este unul real, responsabilii din Agricultură mai au foarte puțin timp la dispoziție să evite dezangajarea, așa cum ne-a transmis Comisia Europeană. Le transmitem public că vom monitoriza progresul proiectelor care au scopul de a salva agricultura românească”, își încheie Daniel Buda postarea.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Şarba, vinul care a luat naştere pe dealurile din Odobeşti

Pe dealul Şarba din podgoria Odobeşti se cultivă astăzi...
‹ adv ›

Bursa cerealelor – motive ce susțin, la moment, prețul la grâu și porumb

Cerealele și rapița au urmat tendințe opuse la sfârșitul săptămânii trecute. Grâul și porumbul continuă să-și întărească poziția pe...

Afide sau păduchi la plante de cameră – cum apar, combatere

Afidele sau păduchi la plante de cameră pot apărea din câteva motive. Fie a adus cineva în casă un...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole