19 C
București
sâmbătă, 14 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUcraina: Recolta de porumb în 2024 ar putea scădea cu şase milioane...

Ucraina: Recolta de porumb în 2024 ar putea scădea cu şase milioane tone, din cauza caniculei

Valurile de căldură din luna iulie din cele mai multe regiuni ucrainene ar putea reduce producţia de porumb a ţării cu aproximativ şase milioane tone metrice, faţă de nivelul de anul trecut, a avertizat Consiliul Agrar din Ucraina (UAC), transmite Reuters.

Vremea nefavorabilă ar putea duce în multe regiuni la scăderea randamentului recoltei de porumb cu aproximativ 30%, a apreciat Denys Marchuk, adjunctul şefului Consiliului Agrar.

Şi Uniunea Traderilor de Cereale (UGA) a redus săptămâna trecută prognoza privind recolta de porumb a Ucrainei în 2024 la 23,4 milioane tone, faţă de un nivel de 29,6 milioane tone în 2023, din cauza caniculei.

‹ adv ›

Guvernul de la Kiev este mai puţin pesimist, estimând în majoritatea regiunilor o scădere a randamentului recoltei de porumb cu până la 15%.

Separat, analiştii de la APK-Inform au anunţat luni că temperaturile au scăzut uşor în ultimele zile din iulie dar per ansamblu condiţiile rămân nefavorabile.

„Condiţiile agrometeorologice s-au atenuat uşor dar se menţin la un nivel nefavorabil pentru randamentul culturilor”, apreciază analiştii ucraineni.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANSVSA cere proprietarilor de animale din zonele afectate de inundaţii să coopereze cu medicii veterinari

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA),...
‹ adv ›

Ulei de Neem – insecticid util în controlul dăunătorilor

Produsele pe bază de ulei de Neem sunt cunoscute pe larg în agricultura ecologică datorită proprietăților de combatere a...

România este în alertă. Un ciclon care a pus stăpânire pe centrul Europei vine către noi

Meteorologii avertizează că ne aşteaptă două zile de vreme extremă cu coduri portocalii de ploi şi inundaţii şi temperaturi...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole