Comisia Europeană a aprobat, joi, înscrierea de către Grecia a produsului „Kashkavali Pindou” în registrul Specialităţilor Tradiţionale Garantate (STG), informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.
Potrivit Comisiei Europene, regiunea Pind din nordul Greciei este leagănul păstorilor nomazi de limbă vlahă care au dezvoltat un mod particular de fabricare a „Kashkavali Pindou”, care este perfect adaptat la relieful dificil şi montan al regiunii şi acesta este principalul motiv pentru ancorarea sa printre principalele produse ale regiunii şi a reputaţiei sale.
Dintre cele 1.760 de produse alimentare din statele-membre, înregistrate în sistemele de calitate europene, doar 14 sunt produse alimentare româneşti.
Printre acestea se regăsesc Telemea de Sibiu şi Caşcaval de Săveni care au Indicaţie Geografică Protejată (IGP) şi un produs cu Denumire de Origine Protejată (DOP), respectiv Telemea de Ibăneşti.
Citește mai multe știri agricole accesând acest link.