17.9 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBugetul MADR a fost suplimentat cu 182 mln de lei pentru ciclul...

Bugetul MADR a fost suplimentat cu 182 mln de lei pentru ciclul I de producție la tomate

În ședința de Guvern din 11 iulie 2024 a fost aprobat Memorandumul cu tema „Suplimentarea limitelor de credite bugetare și credite de angajament aprobate pe luna iulie 2024 pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, în baza prevederilor OUG34/2023.

Astfel, prin prezentul memorandum se solicită suplimentarea limitelor de credite de angajament și bugetare pentru luna iulie cu suma de 182.000.000 lei, pentru asigurarea integrală a necesarului de fonduri aferente plății sprijinului acordat pentru ciclul I de producție la tomate în cadrul schemei de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de tomate în spatii protejate, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, prin atingerea cuantumului unitar maxim.

Suplimentarea a fost realizată având în vedere numărul mare de beneficiari înscriși în program în condițiile pedoclimatice ale țării noastre care determină ca interesul și posibilitățile producătorilor agricoli de a cultiva tomate în spațiile protejate în perioada de extrasezon să fie relativ reduse în lipsa unei susțineri financiare substanțiale, inclusiv pe fondul unei creșteri semnificative ale imput-urilor pe filiera de producție.

‹ adv ›

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Viorel Morărescu: Creștere semnificativă în agricultura ecologică în România

Ambasadorul României pentru Agricultură Ecologică, Viorel Morărescu, director în...
‹ adv ›

Ministrul Barbu anunță un nou program de susținere pentru 60 de ferme

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț Barbu, a efectuat astăzi, 6 septembrie 2024, o vizită de lucru la mai...

Investiții de 147 mln de euro în modernizarea utilajelor agricole pentru 511 fermieri

Guvernul român continuă să susțină dezvoltarea sectorului agricol prin investiții semnificative în utilaje și echipamente moderne. Într-un anunț recent,...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole