17.9 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRețeaua Rurală Națională a organizat seminarul Adhoc „Soluții pentru dezvoltarea agriculturii ecologice...

Rețeaua Rurală Națională a organizat seminarul Adhoc „Soluții pentru dezvoltarea agriculturii ecologice în contextul PNS 2023-2027”

În perioada 08-10 iulie 2024, Rețeaua Rurală Națională a organizat Seminarul Adhoc cu tema „Soluții pentru dezvoltarea agriculturii ecologice în contextul Planului Strategic”.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai asociațiilor profesionale din agricultura ecologică, retaileri, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România, Consiliul Concurenței și operatori din agricultura ecologică.

Pe parcursul seminarului, discuțiile s-au concentrat asupra unor subiecte esențiale precum consumul de produse ecologice versus produse convenționale pe piața din România, distribuția produselor ecologice în marile lanțuri de magazine și impactul acestor produse în rândul consumatorilor.

‹ adv ›

De asemenea, au fost explorate soluții pentru creșterea vânzărilor de produse ecologice, informarea consumatorilor și creșterea vizibilității produselor ecologice pe piață.

Participanții au discutat și despre dificultățile întâmpinate în etapele de producție și distribuție de către operatorii certificați în agricultura ecologică, precum și despre rolul marilor asociații în stimularea consumului de produse ecologice.

În cadrul seminarului organizat de Rețeaua Rurală Națională la Sinaia, au fost prezentate elemente inovative privind dezvoltarea agriculturii ecologice în România și creșterea vizibilității pe piață a produselor certificate ecologic.

Totodată, au fost discutate oportunitățile de finanțare oferite prin Planul Strategic 2023-2027.

În marja evenimentului, Viorel Morărescu, reprezentantul Direcției Generale Politici Agricole și ambasador al agriculturii ecologice în România, a subliniat în discursul său importanța parteneriatelor dintre actorii implicați în acest sector.

El a accentuat necesitatea creșterii încrederii consumatorilor și a informării acestora pentru a alege produse sigure și de calitate, certificate ecologic.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Viorel Morărescu: Creștere semnificativă în agricultura ecologică în România

Ambasadorul României pentru Agricultură Ecologică, Viorel Morărescu, director în...
‹ adv ›

Ministrul Barbu anunță un nou program de susținere pentru 60 de ferme

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț Barbu, a efectuat astăzi, 6 septembrie 2024, o vizită de lucru la mai...

Investiții de 147 mln de euro în modernizarea utilajelor agricole pentru 511 fermieri

Guvernul român continuă să susțină dezvoltarea sectorului agricol prin investiții semnificative în utilaje și echipamente moderne. Într-un anunț recent,...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole