22.5 C
București
joi, 4 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAncheta Chinei privind importurile de carne de porc din UE va proteja...

Ancheta Chinei privind importurile de carne de porc din UE va proteja interesele şi drepturile părţilor interesate

Investigaţia Chinei privind importurile de carne de porc din Uniunea Europeană va proteja interesele şi drepturile „părţilor interesate”, a informat joi Ministerul Comerţului de la Beijing, transmite Reuters.

Ancheta vine la solicitarea industriei interne, a explicat He Yadong, purtător de cuvânt al Ministerului Comerţului, la conferinţa obişnuită de presă.

Începută în 17 iunie, investigaţia analizează importurile de carne de porc şi produsele sale secundare din Uniunea Europeană, după ce Executivul comunitar a informat că intenţionează să impună tarife vamale suplimentare pentru automobilele electrice chineze.

‹ adv ›

Tarifele provizorii ale UE ar urma să intre în vigoare joi.

Companiile alimentare globale se tem de represalii, în urma escaladării tensiunilor comerciale. Analiştii avertizează că sunt vizate de ancheta Chinei în principal Ţările de Jos, Franţa, Spania şi Danemarca.

În 2023, China a importat carne de porc, inclusiv măruntaie, în valoare de şase miliarde de dolari, arată datele autorităţilor vamale. Mai mult de jumătate a venit din UE.

Statul asiatic este cel mai mare producător de carne de porc şi consumă aproximativ jumătate din cantitatea consumată pe plan global.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Reuters: Firmele chineze vor o anchetă cu privire la importurile de lactate din UE

Companiile chineze intenţionează să ceară autorităţilor de la Beijing să demareze o investigaţie asupra importurilor de anumite produse lactate...

China: Companiile cer autorităţilor investigarea importurilor de carne de porc din UE

Companiile chineze intenţionează să ceară autorităţilor să deschidă o investigaţie antidumping privind importul unor produse din carne de porc...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole