O nouă tranzacție importantă a fost anunțată în lumea furnizorilor de inputuri pentru agricultură. Compania Naturevo a fost preluată de către Alcedo, scrie puterea.ro.
Alcedo este unul dintre cei mai cunoscuți furnizori naționali de inputuri, servicii și echipamente pentru agricultură, cu acoperire națională. Compania a fost înființată în 1990 și are astăzi o echipă alcătuită din unii dintre cei mai buni specialiști din țară.
Potrivit estimărilor de piață, cam unul din trei fermieri români sunt, sub o formă sau alta, clienții Alcedo.
Compania pune la dispoziția fermierilor un portofoliu complet și complex. Acesta este adaptat tehnologiilor din fiecare fermă, pentru a putea face față tuturor cerințelor și provocărilor, fie că sunt legate de tranziția către o agricultură sustenabilă sau de modificările aduse de schimbările climatice.
Acest portofoliu cuprinde atât produse pentru protecția plantelor și seminte de la cei mai mari jucători la nivel mondial, precum Adama, BASF, Bayer, Corteva, FMC, Lidea, KWS, Nufarm, RAGT, Sumi Agro, Syngenta etc., cât și îngrășăminte, servicii și echipamente dedicate agriculturii de precizie.
Naturevo este, la rândul său, unul dintre liderii de piață, mai ales în ceea ce privește produse pentru protecția plantelor ecologice. O altă nișă în care Naturevo excelează este gama produselor pentru tratamentul solurilor.
Calciprill este un produs care a făcut istorie în acest domeniu. Deasemenea, Transformer a devenit, în 2019, primul ameliorator de sol disponibil pe piața românească.
Înființată în anul 1999, de către Ion Enoiu, cunoscut specialist, compania Naturevo și-a făcut un punct de onoare din a furniza fermierilor produse adaptate nevoilor și condițiilor specifice din fiecare exploatație.
Multe dintre produsele sale se bazează pe materii prime neobișnuite, precum uleiul de crizanteme sau uleiul de coajă de portocale.
Naturevo are și unități de producție proprii, la fel ca și depozite zonale și un magazin propriu.
În urmă cu câțiva ani a dezvoltat și o rețea de laboratoare pentru analiza solurilor.
Nu în ultimul rând, succesul Naturevo este bazat și pe activitatea proprie de cercetare, care a dus la dezvoltarea de noi produse, adaptate schimbărilor climatice și condițiilor din diferite zone ale României.
În anul 2022, cifra de afaceri a Naturevo s-a ridicat la 200 milioane lei (peste 40 milioane euro).