27.5 C
București
duminică, 16 iunie, 2024

-

HomepageAdvCompania FirstFarms A/S a lansat un amplu sistem de irigații în România...

Compania FirstFarms A/S a lansat un amplu sistem de irigații în România ce acoperă 1.300 ha

Danezii de la FirstFarms A/S, cu exploatații de 6.400 de hectare de teren în România, au dat în folosință un sistem de irigații ce acoperă 1.300 de hectare, în urma unei investiții de 50 de milioane de DKK (aproximativ 6,7 milioane de euro), notează economica.net.

Pe suprafețele irigate compania vrea să cultive soia, floarea-soarelui, rapiță, porumb și legume.

În plus, planul este ca investițiile în irigații să continue.

„România este un motor stabil în modelul nostru de business și, prin urmare, este important să facem investițiile necesare pentru a asigura dezvoltarea și o creștere continuă în această țară, în viitor.

În ultimii ani, ne-am confruntat cu perioade din ce în ce mai lungi de precipitații foarte variabile. Acest lucru a avut un impact atât asupra calității, cât și asupra randamentului. Prin urmare, noul sistem de irigații va avea un mare efect pozitiv asupra producției noastre agricole.

De exemplu, anul acesta ne așteptăm să recoltăm 15 tone de porumb la hectar sub irigații. În 2023, am recoltat 4 tone de porumb pe hectar din cauza precipitațiilor limitate”, spune directorul general al companiei, Anders. H. Nørgaard.

Sistemul este format din 22 de unități de irigare tip pivot, fiecare pivot având o lungime cuprinsă între 150 și 650 de metri. Cele mai lungi astfel de unități irigă mai mult de 130 de hectare fiecare.

De asemenea, au fost construite trei stații de pompare care conduc apa pe o distanță de 100 km de la Dunăre. Stațiile de pompare conduc apa la pivoți prin 23 de kilometri de conducte de apă.

Sistemul de irigații este alimentat cu energie de la panouri solare.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Lansarea AgroBayer: alături de agricultură prin inovație digitală

Într-o lume în care tehnologia evoluează rapid, Bayer lansează...

Ravibis™ – controlează făinarea și rapănul merelor sustenabil și eficient

RAVIBIS™ este un produs de contact pe bază de bicarbonat de sodiu (NaHCO3). Biocarbonatul de sodiu este clasificat ca substanță...

OMV Petrom investeşte aproximativ 750 de milioane de euro la Petrobrazi

OMV Petrom va investi aproximativ 750 de milioane de euro la Petrobrazi pentru a transforma rafinăria în primul producător...

REI Grup: Peste 4 miliarde euro fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea companiilor, instalare de panouri fotovoltaice și digitalizare

Autoritățile pun la dispoziția companiilor, atât celor la început de drum (start-up), cât și IMM sau întreprinderilor mari, peste...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole