31 C
București
luni, 17 iunie, 2024

-

HomepageAdvRavibis™ - controlează făinarea și rapănul merelor sustenabil și eficient

Ravibis™ – controlează făinarea și rapănul merelor sustenabil și eficient

RAVIBIS™ este un produs de contact pe bază de bicarbonat de sodiu (NaHCO3). Biocarbonatul de sodiu este clasificat ca substanță de bază, acceptată în agricultură.

Acesta vizează în principal micozele în diferite culturi, în principal legume, fructe moi și struguri, cu acțiune și împotriva rapănului la mere.

RAVIBIS™ are, în principal, eficacitate fungistatică, fără a penetra în țesutul vegetal și fără urme de reziduuri.

Produsul are mai multe moduri de acțiune împotriva ciupercilor, inclusiv tamponarea unui mediu cu pH ridicat și creșterea nivelului osmotic pe suprafețele frunzelor.

Ce este bicarbonatul de sodiu (NaHCO3)?

Bicarbonatul de sodiu este o sare compusă dintr-un cation de sodiu și un anion bicarbonat. Se prezintă sub formă de substanță solidă, albă, cristalină sau sub formă de pulbere fină. Este inodor și are un pH cuprins între 8,0 și 8,6.

Moduri de acțiune a produsului RAVIBIS™:

Diferitele moduri de acțiune sunt fungistatice, dar nu fungicide (ciupercile sunt împiedicate să se dezvolte, dar nu sunt eliminate). Sunt trei moduri de acțiune:

1. Tamponarea unui mediu cu pH ridicat (ridicarea pH-ului în zona aplicată). Deoarece ciupercile secretă acid pentru a reduce pH-ul în mediul lor, ele nu pot elibera suficient acid pentru a reduce pH-ul pentru o creștere optimă. Ciupercile pierd energie, producând secreția acidă în loc de a-și extinde hifele. 

2. Creșterea nivelului osmotic pe suprafețele frunzelor este un alt mod de acțiune. 

3. Ionii de bicarbonat pot interacționa direct cu membranele celulare pentru a modifica activitățile normale ale membranei sau pot perturba fiziologia celulară la concentrații mult sub nivelul de saturație.

Este RAVIBIS™  un produs eficient?

Din testările realizate de Syngenta, RAVIBIS™  este un produs ideal pentru fermierii care doresc să implementeze în fermă soluții ecologice în programul lor de tratamente. Recomandăm utilizarea lui împreună cu un adjuvant pentru a spori eficacitatea sa.

RAVIBIS™ combate făinarea cu succes pe struguri, fără nevoia respectării unui timp de pauză sau urme de rezidurii.

ravibis control boli vita de vie

Produsul RAVIBIS™ poate fi combinat cu majoritatea produselor de protecție a plantelor, iar conform testărilor realizate de Syngenta, RAVIBIS™ împreună cu Thiovit® Jet și un adjuvant aduc cele mai bune rezultate (conform graficului de mai sus).

Cum putem să integrăm RAVIBIS™ în strategia de combatere a bolilor?

Specialiștii Syngenta recomandă utilizarea acestui produs în orice schemă de tratament. Odată cu restrângerea numărului de substanțe active fungice de contact, fermierii trebuie să-și adapteze tehnologiile în funcție de soluțiile disponibile.

Echipa de specialiști pentru culturi horticole de la Syngenta sunt mereu pregătiți cu o recomandare adaptată nevoilor din fermă, având în spate cunoștințele dobândite din cercetare.

Pentru fermierii interesați de producția ecologică, Syngenta propune următoarea strategie:

Pentru fermierii care produc fructe și legume în sistem convențional, Syngenta le recomandă utilizarea RAVIBIS™ ca parte a unui sistem de management integrat al dăunătorilor, datorită diferitelor moduri de acțiune a produsului.

Bicarbonatul de sodiu (NaHCO3), descoperit pentru prima dată în anul 1791 de către chimistul francez Nicolas Leblanc și utilizat în industria chimică, rămâne o alternativă relevantă și de interes pentru fermieri.

Produsul se adresează fermierilor care doresc să utilizeze un produs prietenos cu mediul, o soluție biologică eficientă și capabilă să aducă rezultate surpinzătoare. 

Pentru mai multe detalii, contactează reprezentantul Syngenta din zona ta.

Marius Dragoi
Marius Dragoi
Marketing Manager Syngenta Culturi Speciale România și Moldova

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Grup Şerban Holding a raportat un profit net de 4,5 mil. lei în primele trei luni din 2024

Grup Şerban Holding (simbol bursier GSH), cel mai mare...

Lansarea AgroBayer: alături de agricultură prin inovație digitală

Într-o lume în care tehnologia evoluează rapid, Bayer lansează AgroBayer, o platformă digitală inovatoare, concepută pentru a răspunde nevoilor...

Compania FirstFarms A/S a lansat un amplu sistem de irigații în România ce acoperă 1.300 ha

Danezii de la FirstFarms A/S, cu exploatații de 6.400 de hectare de teren în România, au dat în folosință...

OMV Petrom investeşte aproximativ 750 de milioane de euro la Petrobrazi

OMV Petrom va investi aproximativ 750 de milioane de euro la Petrobrazi pentru a transforma rafinăria în primul producător...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole