20.5 C
București
sâmbătă, 13 septembrie, 2025
IT
MD

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBulgaria şi România au înregistrat recorduri în UE la creşterea preţului la...

Bulgaria şi România au înregistrat recorduri în UE la creşterea preţului la carne în ultimul an

Preţul la carne în Uniunea Europeană era cu 3,3% mai mare în luna februarie 2024 decât în luna februarie 2023, însă în rândul ţărilor membre cele mai mari creşteri de preţuri au fost înregistrate în Bulgaria (8,2%) şi România (7,7%), conform datelor publicate vineri de Eurostat.

Conform acestor date, preţul cărnii a crescut în majoritatea ţărilor membre UE, cu excepţia a trei ţări unde au scăzut: Cehia (unde preţurile au fost mai mici cu 5,1%), Finlanda (minus 2,2%) şi Danemarca (minus 0,6%).

‹ adv ›

Pe categorii, carnea de porc a înregistrat cea mai mare creştere de preţuri la nivelul UE (5,7%), urmată de carnea de oaie sau capră (4,5%) şi carnea de vită sau viţel (3%). În schimb, preţurile la carnea de pasăre au scăzut cu 1,6%, la nivelul UE, în luna februarie 2024 comparativ cu luna februarie 2023.

Eurostat a anunţat anterior că rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna februarie până la 2,8%, de la un nivel de 3,1% în ianuarie, însă România este, pentru a doua lună consecutiv, ţara cu cea mai ridicată inflaţie din blocul comunitar.

Separat, datele Institutului Naţional de Statistică (INS) arată că rata anuală a inflaţiei a coborât în luna februarie 2024 la 7,23%, de la 7,41% în ianuarie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 4,48%, cele nealimentare cu 7,82%, iar serviciile cu 11%.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ADM, PepsiCo și Mars investesc în agricultura regenerativă din Polonia

Producția de grâu și rapiță din Polonia va primi...
‹ adv ›

Apicultura din România, în criză: producția de miere scade cu 70% în 2025

Anul 2025 s-a dovedit unul extrem de dificil pentru apicultura românească, cu pierderi masive atât la producția de miere,...

Barbu: România se apropie de autosuficiența în producția de carne

România face pași importanți către atingerea obiectivului strategic de autosuficiență alimentară, prin asigurarea consumului de carne din producția internă...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole